Ако бъде приет, законът би забранил медици да извършват медицинска

...
Ако бъде приет, законът би забранил медици да извършват медицинска
Коментари Харесай

Долната камара на руския парламент забрани операции за смяна на пола

Ако бъде признат, законът би забранил медици да " правят здравна намеса, предопределена да промени човешкия пол ", само че се прави изключение за случаите на конгенитални аномалии при деца. Третото, дефинитивно четене е планувано за на следващия ден, заяви Държавната дума в своя Телеграм канал.

 

Бъдещият закон също по този начин ще забрани да се трансформира полът в формалните документи за идентичност и няма да разрешава на транссексуалните да осиновяват деца или пък да анулират настоящ все още на промяната на пола брак.

 

Защитниците на правата на транссексуалните в Русия се изрекоха против законопроекта, като настояват, че той ще отвори черен пазар за хормонални лекарства и ще провокира взрив на самоубийствата измежду транссексуалните младежи.

 

" Това е естествено продължение на репресивната политика от страна на съветското държавно управление, освен във връзка с ЛГБТ общността, само че и в прорез с човешките права, свободата на словото и демокрацията като цяло ", съобщи за Ройтерс Неф Целариус от организацията за отбрана на ЛГБТ правата " Изход ".

 

През декември президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който стегна рестриктивните мерки за разпространяването на " ЛГБТ пропагандата ", като на процедура забрани всякаква обществена изява на модела на държание на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните хора в Русия.

 

Путин дефинира правата на ЛГБТ общността като доказателство за моралния разпад на Запада, отбелязва Ройтерс.

 

ТАСС прецизира, че законопроектът е бил импортиран за разглеждане от представители на всичките пет парламентарни фракции в Думата отпред с нейния ръководител Вячеслав Володин. Той бе признат на първо четене предишния месец.

 

Съгласно тази парламентарна самодейност в закона " За основите на опазването на здравето на жителите в Руската федерация " би трябвало да се добави нова глава, в която би трябвало да се забрани както здравната намеса, по този начин също и приемът на лекарства във връзка със промяната на пола.

 

В упоменатото изключение за аномалиите при децата влизат още генетичните и ендокринните болести, свързани с нарушено образуване на половите органи при децата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР