Ако Apple бъде призната за виновна в нарушаване на разпоредбите

...
Ако Apple бъде призната за виновна в нарушаване на разпоредбите
Коментари Харесай

Европейската комисия заключи, че Apple нарушава Закона за цифровите пазари

Ако Apple бъде приета за отговорна в нарушение на наредбите на DMA, компанията е изправена пред санкция до 10% от общите си годишни доходи.

В отчета се споделя, че Европейската комисия е изпратила предварителни резултати на Apple въз основа на резултатите от своето следствие през март тази година.

Този случай може да е първият път, когато регулатор употребява нов закон, с цел да ограничи активността на огромна софтуерна компания. Окончателното решение по този въпрос ще бъде взето не по-късно от март идната година.

„ Вярваме, че новите политики в настоящия им тип пречат на разработчиците на приложения да поддържат връзка свободно и да правят транзакции с крайните консуматори “, сподели Маргрете Вестагер, началник на органа за защита на конкуренцията на Европейски Съюз.

В отчета на Европейската комисия се споделя, че Apple разрешава на разработчиците да слагат връзка в приложението си към уеб страница на трета страна, като отидете на който клиентът може да се абонира или да заплати за някаква...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР