Ако Ангела Меркел отново стане канцлер, почти половината гласоподаватели биха

...
Ако Ангела Меркел отново стане канцлер, почти половината гласоподаватели биха
Коментари Харесай

Германците свалят доверието от Меркел

Ако Ангела Меркел още веднъж стане канцлер, съвсем половината гласоподаватели биха желали тя да се откаже от мандата си по-рано, съгласно анкета, която демонстрира, че поддръжката за най-влиятелния водач в Европа понижава, оповестява "Ройтерс ".
Проучването YouGov, поръчано от DPA в Германия и оповестено Die Welt, демонстрира, че 47% от интервюираните желаят Меркел да се отдръпна преди 2021 година, когато завършва четвъртият ѝ мандат. 36% желаят тя да изкара всички четири години, 8% по-малко спрямо 44% преди три месеца.

Външният министър Зигмар Габриел, някогашен водач СДП, възприе по корав звук пред най-продавания ежедневник "Билд ". "Ако канцлерът продължава да отхвърля всички оферти за промяна в Европейски Съюз, няма да има коалиция със СДП ", сподели той на публикацията.

Сегашният водач на СДП, Мартин Шулц, поддържа по-всеобхватна промяна в еврозоната, която приканва към Съединени Европейски щати до 2025 година

Габриел добавя че консерваторите би трябвало да реформират здравната система, с цел да отстранен разликата сред частната и държавната грижа. Проучване на INSA в Билд слага консерваторите на Меркел с повишаване от 2 пункта на 33%, а СДП понижава с 0,5% на 20,5%.

Най-дясната партия - Алтернатива за Германия, която капитализира страховете на гласоподавателите по отношение на възходящото неравноправие и въздействието на рецесията с мигрантите в Германия е спаднала с 1 пункт на 13%.

Много коментатори допуска, че Алтернатива за Германия ще завоюва повече, в случай че бъдат извършени нови избори и заради неуспеха на Меркел да сътвори държавно управление.

Консерваторите на Меркел и СДП обявиха, че ще стартират проучвателни съдружни договаряния на 7 януари.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР