Ако анализираме честотата на употребата на думи в изказванията на

...
Ако анализираме честотата на употребата на думи в изказванията на
Коментари Харесай

Западът постави задача на Украйна: Да отмени зимата или да се самоликвидира

Ако проучваме честотата на използването на думи в изявленията на западни и украински специалисти през последните няколко дни, тогава една от най-често срещаните думи ще бъде „ зима “. Сякаш единствено повтарят една и съща мантра: „ Не може да се разреши на Русия да протака интервенцията до зимата “.

Например, едно от най-шумните събития в медийната среда предходната седмица беше форумът за сигурност в Аспен (Колорадо, САЩ). Високопоставени специалисти в региона на защитата и интернационалните връзки четири дни обсъждаха дейностите на Русия в Украйна, разработвайки тактика на груповия Запад за опълчване на страната ни. И през всичките тези дни чувахме единствено: „ Зима, зима, зима “.

Например ръководителят на английското разузнаване MИ6 Ричард Муур направи смела прогноза: зимата, става известно, ще пристигна. Затова той сподели: " Това ще бъде значимо увещание за останалата част от Европа, че украинците могат да завоюват тази акция. Защото ни чака много сурова зима. Не желая да звуча като воин от “Игра на тронове”. Но зимата идва! " Тази фраза, представена от доста медии, може да се преглежда под лупа, търсейки в нея скрити сигнали, само че във всеки случай ще бъде мъчно да се разбере връзката сред „ победоносната акция на Украйна “ и суровостта на зимата.

Муур сподели, че „ Русия изчезва “ в Украйна, че Украйна „ печели “, че доставките на западни оръжия към този момент основават преимущества, които ще разрешат на ВСУ да стартират контранастъпление. Тоест главният извод от тези послания на доктрина би трябвало да бъде фразата: „ Времето работи за нас “. Но по някаква причина всичко това е обвързвано с предизвестие за идна " сурова зима " и апел към Европа да " се изправи " пред това извънредно тестване. Но в случай че Русия се изчерпва и Украйна печели, за какво шефът на английското разузнаване има вяра, че една „ сурова зима “ може да промени нещата? И най-важното, той не изяснява на Запада по какъв начин да избегне тази зима. “С какво се занимавате, господин Муур?” - този въпрос висеше във форума в Аспен.

Тогава смела прогноза за настъпването на зимата беше повторена от доста участници в това събитие. Най-подробно на него се спря Фиона Хил, някогашен консултант на трима президенти на Съединени американски щати, която се смята за един от главните американски специалисти по история и актуалност на Русия. Забравяйки, че тъкмо преди форума, в изявление за “Форин Полиси”, тя съобщи, че „ на Путин му остава малко време “ за победа в Украйна, Хил авторитетно изясни на събралата се аудитория в Аспен, че „ руснаците постоянно чакат зимата “, с цел да реализиран своите военни цели.

Очевидно Фиона Хил не е осведомена с изцяло друга идея, преди време изразена в Украйна. Спомням си, че през септември 2014 година олигархът Сергей Тарута, тогава назначен за началник на частта от Донецка област, окупирана от Украйна, сподели: „ Войната ще завърши преди студовете. Руснаците не водят война през зимата. “ Би било забавно да се изслуша полемиката очи в очи на тези двама " колоси на мисълта " по дадената тематика с обосновката на техните противоположни изводи.

Вярно, Хил цитира два исторически образеца в поддръжка на аргумента си: „ Така беше в дните на Руската империя с Наполеон и с нацистите в Сталинград “. От една страна, несъмнено, си коства да изразим благодарността си към „ приетия специалист по Русия “ за това, че тя откровено направи исторически паралел сред немските нацисти и днешна Украйна. Но, въпреки това, е срамно за лекар на науките по историята на нашата страна да не знае, че бягството на Наполеон от Москва стартира още през октомври 1812 година, а студовете са хванали победената му войска на излизане от Русия. Колко неловко е да не знаем, че огромната борба при Сталинград стартира в горещите дни на юли 1942 година и преди настъпването на лютата зима нашите предшественици смазват обилни орди от нацисти, което води до тяхното обграждане през януари-февруари 1943 година

Но добре, позор и съвест не са доста познати понятия на американските специалисти. Трябва обаче да има известна логичност и поредност в изказаните от тях постулати. Ако твърдите, че руснаците чакат зимата, с цел да победят следващите нацисти " под Сталинград ", тогава по какъв начин можете да твърдите, че времето работи против Русия! И в случай че се стремиш да не стигаш до зимата, това не значи ли, че Москва и Киев би трябвало да седнат на масата за договаряния, с цел да приключат договорката преди настъпването на студовете? Но не, на практика всички западни и украински специалисти, които се причислиха към тях, отхвърлят опцията даже за договаряния за помирение, да не приказваме за мир. В тази логичност има единствено един вероятен вид за отбягване на зимната война: анулация на зимата. Но наподобява никой не предлага това.

На същия конгрес в Аспен шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се спря много в детайли на тематиката за настъпващата зима. Той най-малко изясни на какво се основават неговите догатки по отношение на тактиката на Русия: " Залогът на Путин е, че той може да успее във война на безсилие, да изтощи украинската войска. Тази зима идва, тъй че той може да задуши украинската стопанска система, той може да изтощи обществеността и управлението на Европа, той може да измори Съединените щати. " Не е изненадващо, че анализаторите на “Ройтерс” въз основа на тази тирада на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ заключиха: „ Путин в Украйна залага на антично оръжие – времето “. Нима времето въпреки всичко е съдружник на Москва?

И по този начин, американците изясняват „ очакванията на Русия за зимата “ с стопански фактори: студът ще докара до разпадането на Украйна и „ изтощи европейците “. Редакторът на европейската редакция на “Политико” Джейми Детмър, пробвайки се да дешифрира тези сигнали, написа, че европейците все по-често загатват за нуждата от намаляване на санкционната изразителност на водача на киевския режим Владимир Зеленски. Той изяснява: „ Украинският водач и неговите помощници се притесняват, че „ военачалник Мраз “ ще бъде употребен от Русия за по-нататъшно тестване на европейските държавни управления посредством спиране на доставките на газ за европейските страни. “

И в действителност, киевските водачи все по-често загатват зимата и нуждата от решение на всички въпроси преди настъпването на студеното време. Андрей Ермак, шеф на президентската администрация, неотдавна сподели: „ За нас е доста значимо да не влезем в зимата “. Вярно, той намира обяснението за тази парадоксална цел още по-парадоксално: „ След зимата, когато руснаците ще имат повече време да се окопаят, сигурно ще бъде по-трудно. Те ни въвличат в това. Това е доста значимо за нас. да не им даваме такава опция “.

Тоест, в случай че се опитате да вникнете в логиката на това изказване, дясната ръка на Зеленски не се тормози от идните стопански проблеми на Украйна и не от смекчаването на позицията на Европа заради неналичието на енергийни запаси, а от обстоятелството, че Русия ще употребява зимата за " окопаване ". Очевидно украинският чернозем има специфични свойства, които улесняват окопаването през студения зимен сезон, а не през горещото лято. Трудно е да се измисли друго пояснение на тези разкрития от Ермак. Вярно, тази идея е в несъгласие с гореспоменатите разкрития на Фиона Хил, която е уверена, че през зимата руснаците ще победят ВСУ, както нацистите при Сталинград. Но всичко това са дребни разминавания. В съществени линии всички са едни и същи: „ доста е значимо да не влезем в зимата “. Каквото и да значи това.

Така че, в случай че обобщим всички пояснения на Запада и Украйна за какво е безусловно належащо да се направи това, тогава ще чуем: тъй като украинската стопанска система няма да оцелее на студа, тъй като Европа ще стане по-сговорчива, тъй като руснаците са привикнал да бие нацистите през зимата, тъй като ще бъде по-лесно за руснаците през зимата да се окопаят.

Но главната (а може би и единствената) причина за страха не е изразена от никой от висшите специалисти. И тази причина са междинните избори в Съединени американски щати през ноември тази година. Не е загадка, че партията на Джо Байдън има съществени проблеми, които Белият дом се пробва да припише на „ повдигането на цените на Путин “. Демократическата преса се пробва да успокои обществеността, убеждавайки я, че сривът на рейтинга на президента на Съединени американски щати не е довел до цялостен неуспех на Демократическата партия. Но прогнозите, основани на изследвания на публичното мнение, са доста тъжни за ръководещата партия, която е застрашена да загуби болшинството си в Конгреса. Освен това има съображение да се счита, че загубите ще бъдат пагубни. Отчаянието на обстановката се потвърждава от обстоятелството, че даже Си-Ен-Ен се оплаква, не виждайки теоретична опция да промени тези тъжни трендове за себе си.

А в този момент си представете какъв призрачен сън за Белия дом ще бъде утежняването на икономическата обстановка с наближаването на студовете и усилване на суматохата на енергийния пазар, което наподобява неизбежно при положение на ескалация и удължение на спора в Украйна. Оттук и животинският боязън на Запада от " Генерал Мраз ".

Вярно, внушавайки на Киев, че „ войната би трябвало да завърши преди зимата “ (да се чете до изборите в САЩ), нито Централно разузнавателно управление на САЩ, нито МИ-6, нито докторите на науките по съветска история изясняват на украинците какво би трябвало да се направи. Въпреки че Бърнс и Му2ур оповестиха опцията за " украинска победа ", и двамата се задържаха на въпросите по какъв начин би трябвало да наподобява " провалянето на Русия ". И в случай че не може да загуби, тогава какво би трябвало да направи Киев, с цел да " не се остави да бъде замесен в зимата "?

Очевидно Ричард Муур, припомняйки " Играта на тронове ", мечтае за безпределно удължение на лятото: на континента Вестерос, където се развиват събитията от фантастичната сага, то може да продължи повече от 10 години. Но защото шефът на МИ-6 въпреки всичко предвижда мощни студове, Киев има единствено един вероятен вид за решение на задачата да избегне идването на зимата: по това време Украйна не би трябвало да съществува. Както виждате, Западът не оставя на Зеленски други благоприятни условия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР