Ако американският президент Доналд Тръмп беше кандидат на избори в

...
Ако американският президент Доналд Тръмп беше кандидат на избори в
Коментари Харесай

В никоя европейска страна не биха преизбрали Тръмп, освен може би в Полша

Ако американският президент Доналд Тръмп беше претендент на избори в Европа, той не би имал съвсем никакъв късмет за победа и би спечелил едвам към 17 % от гласовете, демонстрира изследване, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според допитването на фондация " Бертелсман " противникът на Тръмп на президентските избори в Съединени американски щати - демократът Джо Байдън, би спечелил към 45 % от гласовете в Европа.

Близо 38 % от жителите на Европейския съюз не биха подкрепили никой от претендентите, в случай че гласоподаваха тази година, сочи анкетата, в която са взели участие 13 808 души от всички страни членки на общността през септември.

Социологическите данни са разнообразни в обособените страни. Полша е единствената страна, в която Тръмп е пред Байдън - съотношението сред двамата е 38 против 30 %.

Около 77 % от поляците считат, че демокрацията в Съединени американски щати работи добре.

В Европа 51 % от интервюираните са на мнение, че демокрацията в Съединени американски щати не действа както би трябвало.

Според изследването обаче Америка продължава мощно да изпреварва Китай като значим сътрудник.

Кандидатът на демократите на президентските избори ва Съединени американски щати на 3 ноември Джо Байдън води с 11 % пред президента републиканец Доналд Тръмп. Това демонстрират в това време резултатите от изследване на публичното мнение в цялата страна, показани от телевизия Си Ен Би Си.

51 % от участниците в анкетата поддържат Байдън, а 40 % - Тръмп.

През последните дни претендентът на демократите е нараснал поддръжката си измежду дамите и възрастните гласоподаватели - две основни групи, които преди четири години преобладаващо гласоподаваха за неговия противник, означи Си Ен Би Си.

Байдън води с цели 36 пункта пред Тръмп в Калифорния. Ако той резервира преднината си, това ще е най-голямата победа на претендент там от 1920 година

Калифорния е най-многолюдният щат в Съединени американски щати и има най-вече електори в Избирателната гилдия, която публично избира президента, само че е бастион на демократите и загубата там влиза в предварителните планове на републиканците.

Проучването е било извършено измежду 800 гласоподаватели в интервала 21-24 октомври. Допустимата статистическа неточност е 3,5 %.

Над 70 милиона американски гласоподаватели са подали гласа си за изборите - повече от половината от броя на гласувалите на предходните избори през 2016 година, сочат пък данни на Проекта " Американски избори ", съобщи Ройтерс.

Данните демонстрират рекорден ритъм на гласоподаване, който може да докара до най-високата изборна интензивност от над един век и свидетелства както за високия интерес към изборите, по този начин и за желанието на гласоподавателите да понижат риска от заразяване с ковид при упражняването на правото си на избор.

Според професора в Университета на Флорида Майкъл Макдоналд, който е координатор на Проекта " Американски избори ", изборната интензивност ще бъде към 65 %, най-висока от 1908 година насам.

Според социологическо изследване на Ройтерс и на института Ипсос на национално ниво претендентът на демократите Джо Байдън води пред сегашния президент Доналд Тръмп с 10 процентни пункта. За Байдън декларират, че ще гласоподават 52 % от интервюираните, а за Тръмп - 42 %.

Преди да отпътува на предизборна обиколка в щатите Мичиган, Уисконсин и Небраска, Тръмп още веднъж изрази запаси към въздействието на всеобщото гласоподаване по пощата върху честността на изборите. " Би било доста, доста подходящо и доста хубаво, в случай че спечелилият бъде разгласен на 3 ноември, вместо да се броят бюлетини в продължение на две седмици, което е изцяло несвоевременно и не мисля, че е съгласно нашите закони ", сподели Тръмп пред публицисти в Белия дом.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР