Ако Административният съд вземе насериозно исканията срещу унизителния резултат от

...
Ако Административният съд вземе насериозно исканията срещу унизителния резултат от
Коментари Харесай

Безпрецедентно! Бачийски атакува в съда общинските избори във всичките 339 СИК в Бургас

Ако Административният съд вземе насериозно настояванията против унизителния резултат от 3-ма съветници от тази партия, значи най-малко година движимости лица да броят бюлетини

Лидерът на Политическа партия Средна европейска класа Константин Бачийски , който на тези избори бе претендент за кмет и водеща листа с претенденти за общински съветници счита, че Административният съд и Общинската изборна комисия в идната една година би трябвало да се посветят напълно на неговата идея. Бачийски апелира резултатите от извършените избори за общински съветници в Бургас във всичките 339 секционни комисии и желае да се извърши инспекция на намиращите се в чувалите бюлетини .

Той смята, че голям брой нарушавания при преброяването и подчертава върху внушителния размер на недействителните бюлетини, съгласно него. Смята, че партията му е получила доверие на гласоподавателите, което е доста по-голямо, в сравнение с унизителния резултат от трима съветници.



Жалбата на лидера на листата Константин Бачийски е била изпратена с мейл поща през днешния ден в 16:56ч. , четири минути преди да изтече крайният период за обжалване на решението на ОИК-Бургас от 30 октомври. До административните съдии са адресирани претенции, за които, в случай че се подхващат цялостния размер от дейности, ще е необходим голям човешки и времеви запас, считат в ОИК.

По информация на Флагман.бг, жалбата на Бачийски е била предшествана от други две тъжби с сходен текст – от Бисер Русимов , който в листата на претендентите за общински съветници попада като IT-търговец и от Николай Желев – хотелиер.



Току-що ръководителят на ОИК-Бургас Фани Семерджиева удостовери нашата информация. Тя пътува към момента – завръща се от столицата, където е предала всички изборни бумаги.

От Политическа партия СЕК задават и въпрос към съда – Какво ще се случи, в случай че се откри разлика в фактически регистрираните гласове за тях – Как тази разлика ще се отрази в общия протокол на ОИК-Бургас.

Случаят е невиждан, до момента в съда са обжалвали претенденти за кметове, само че не и претенденти за общински съветници, които считат, че техни гласове са регистрирани в интерес на други партии и обединения.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР