Ако 2023 беше една чудесна година за геймърите с игри,

...
Ако 2023 беше една чудесна година за геймърите с игри,
Коментари Харесай

Ubisoft продължава да вбесява геймърите с Assassin’s Creed Shadows

Ако 2023 беше една чудесна година за геймърите с игри, като Baldur’s Gate 3 и Hogwarts’ Legacy, то 2024 наподобява ще съсипе всичко съградено от предходната. Линията от заглавия, които разгласяват издателите през 2024 към този момент не може да се приближи до тази от 2023. Реномиран разработчик, като Arkane Austin (Prey, Dishonored), отиде в историята. Microsoft преди малко разгласи следващата серия от съкращения, с което броя на уволнените чиновници в гейм студиата единствено за 2024 набъбна до 12 700. Други известни студиа изпитват все по-големи компликации. Като Bungie. Или френският колос Ubisoft.

Ubisoft са известни от дълги години с положителните си маркетингови тактики. Но очевидно хората, които ги поддържат с времето са си отпътували. Поредният техен гаф в това отношение е маркиран от известния стриймър в Twitch Asmongold и други, които са гледали премиерното видео към Assassin’s Creed Shadows.

Както знаете, още надалеч преди да е излязла, играта си навлича негативизъм. Причина за това се яви Ясуке, черният самурай в играта. Но и цялостното държание на Ubisoft. Човек би очаквал, че под каченото преди три дни видео с името Assassin’s Creed Shadows: World да види неособено позитивни мнения. Тъкмо противоположното обаче се получило. Но наблюдателни геймъри бързо схващат защо става дума. Всички коментиращи имали за аватар фотография на младо момиче и идентична конструкция на потребителските имена. И всички тези профили били основани почти едновременно. И още нещо. Всеки от тези мнения имал по няколко хиляди утвърждения. Скоро след появяването на мнения на действителни хора, че Ubisoft очевидно употребява ботове, въпросните мнения изчезнали. Дали самите Ubisoft са се усетили, че са разкрити или Гугъл ги е изтрил, не е известно. Дали самите Ubisoft изобщо са създатели на тази бот акция?

„ Това, което е знае се, че е в полза на Ubisoft да получи допустимо по-голямо положително ангажиране на филмов откъс за идно заглавие “, написа Джак Тейлър от TweakTown. „ Особено когато това заглавие към този момент е подложено на голяма рецензия поради цената си, ситуацията и анимациите си “.

Що се отнася до цената и упоменатият Asmongold, той разгласява неотдавна видео, отдадено точно на нея. Той се възмущава на ценовите граници на специфичните издания и тази в абонаментната услуга Ubisoft+. Gold изданието на Assassin’s Creed Shadows е €109.99, а на Ultimate – надлежно €129.99. А обстоятелството, че Ultimate изданието се предлага за €18 в Ubisoft+, съгласно него е за привличането на нови клиенти само.

„ Знам, че звучи откачено. Но те не желаят да си купите Ultimate изданието “, декларира Asmongold.

Във времена, в които Ubisoft изпитват такива компликации би трябвало да притеглят, а не да отблъскват своите консуматори. Недоброто финансово показване на Star Wars Outlaws намали в допълнение падащата цена на акциите на компанията. С последния скок надолу, цената на дяловете на студиото се е сринала с 50% единствено за последните 12 месеца. А в репортаж на tech4gamers отпреди седмица стана ясно, че за последните пет години Ubisoft е изгубила над 80% от пазарната си капитализация. Това е повода неотдавна акционер в компанията да призове братята Гийемо да слязат от шефските си места в Ubisoft. Нещо, което може и даде късмет на студиото да завърне предходната си популярност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР