Акнето е най-големият враг на всяка красавица. Опредено не ни

...
Акнето е най-големият враг на всяка красавица. Опредено не ни
Коментари Харесай

5 неща, които ще разкажат играта на акнето

Акнето е най-големият зложелател на всяка хубавица. Опредено не ни е прелестно, когато досадните пъпчици по лицето скапват другояче съвършената ни визия.

Но даже и упоритото акне може да бъде победено. Важно е единствено да знаете верните съставки.

Хамамелис

Това е най-активното растение в битката с акнето. Благодарение на антиоксидантите, които съдържа, отстранява непотребната нечистотия и омазняване от лицето, както и отстранява бактерията от порите.

Тази съставна част може да бъде открита в голям брой артикули за разчистване на разположение, овлажняващи гелове и стикове за пъпки. Хамамелисът може да се употребява като тонер, като част от всекидневната ви разкрасителна процедура.

Салицилова киселина

Това безспорно е най-ефективната съставна част за разчистване на порите, защото прониква бездънен в тях, заради характерната си молекулна конструкция. Когато проникне в порите, салициловта киселина " отлепя " себума и мъртвите кафези и се бори с черните точки.

Също по този начин ексфолира горния пласт на кожата като предотвратява появяването на нови пъпки. Най-ефективна е в битката с черните точки и пъпките с бял връх. Задължително се употребява САМО в зоните, които са омазнени и ДИРЕКТНО върху пъпката. В противоположен случай, ще изсуши кожата ви до неразбираемост.

Банани

И преди сме ви разказвали за чудесата, които сътворяват бананите върху кожата. Обелите от тези плодове могат да се употребяват като непосредствено натъркате лицето си с тях. Може и да ви заучи налудничаво, само че те съдържат витамин А, цинк и манган, а ензимите в тях могат да оказват помощ да се отървете даже от белезите.

Аспирин

Това е една от обичаните ни евтини съставки. Следващият път, когато ти излезе пъпка, разчупи една таблетка аспирини добави няколко капки вода и лимон. Маскирай ги, до момента в който не добият консистенцията на пяна, сложи част от сместа върху пъпките си и я остави да подейства през нощта. Аспиринът съдържа салицилова киселина, която изсушава акнето и забързва регенерирането на клетките.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР