Акаунтите на репортера на Times Райън Мак, репортера на Post

...
Акаунтите на репортера на Times Райън Мак, репортера на Post
Коментари Харесай

Мъск спря акаунтите в Twitter на репортери от CNN, The New York Times и The Washington Post

Акаунтите на репортера на Times Райън Мак, репортера на Post Дрю Харуел, репортера на CNN Дони О`Съливан и репортера на Mashable Мат Байндър са спрени. Спрян е и профилът на самостоятелния публицист Арън Рупар, който прави репортажи за американската политика.

Говорител на The New York Times съобщи, че прекъсването на Twitter сметките на редица видни публицисти е съмнително и тъпо и че те не са получили пояснение за какво се е случило това.

CNN разяснява, че спиранията са притеснителни, само че не изненадващи, изиска пояснение и добави, че ще преразгледа връзката си с платформата въз основа на отговора.

Twitter също спря акаунт, който наблюдава частния аероплан на Мъск в действително време, употребявайки данни, налични в общественото пространство. Мъск заплаши със съд оператора на акаунта за застрашаване на фамилията.

Той също по този начин спря формалния акаунт на обществената мрежа Mastodon, която се появи като опция на Twitter, откакто Мъск я купи.

Спирането идва, откакто Мъск неведнъж даде обещание да поддържа безспорната независимост на словото на платформата, която купи за 44 милиарда $ през октомври. Той възвърне профила на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който беше спрян поради дейностите му, свързани с офанзивата против Капитолия на Съединени американски щати.

След като уволни хиляди чиновници, Twitter разчита значително на автоматизиране на модерирането на наличието, унищожаване на избрани ръчни прегледи и предпочитане на рестриктивните мерки за разпространяване, вместо да отстранява напълно избрана тирада, сподели неотдавна новият началник на доверието и сигурността Ела Ъруин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР