Акаунти в Туитър, свързани с Русия, са използвани, за да

...
Акаунти в Туитър, свързани с Русия, са използвани, за да
Коментари Харесай

Свързани с Русия акаунти в Туитър засилили вредата след атентати във Великобритания, сочи проучване

Акаунти в Туитър, свързани с Русия, са употребявани, с цел да се усили " въздействието и вредата " от четири терористични набези във Англия през тази година. 

Това сочат данни от изследване на Университета в Кардиф, представен от Би Би Си. 

В рамките на изследването са открити стотици свързани известия от 47 акаунта, свързани по-рано с Русия. 

Някои от постовете са антимюсюлмански, а други са сериозни към хора с такива възгледи. 

До момента Москва не е коментирала данните от изследването, само че по-рано Русия отхвърли обвиняванията за интервенция посредством обществените мрежи. 

" Не е редно която и да е организация да популяризира подправена информация след терористична офанзива с концепцията да сее ненавист и да утежни към този момент ужасната обстановка ", разяснява Деймиън Колинс от комисията по технологии, просвета, медии и спорт.

Според изследването в това са били забъркани 70 акаунта, 47 от които по-рано са свързвани с Русия. 

Става въпрос за общо 475 известия, които са били споделени над 153 000 пъти. Сред тях са туитове като " Нов ден и нова мюсюлманска терористична офанзива. Сподели, в случай че мислиш, че ислямът би трябвало да се забрани ". Друго известие е със фотография на жена с хиджаб, която съгласно създателя на известието пренебрегва жертвите на нападението на моста Уестминстър. 

От различен акаунт, свързван с Русия, обаче се подава противоположното мнение: " Значи по този начин наподобява свят с очила на омразата - горката жена, съдят я единствено поради облеклата ѝ ". 

В някои от случаите тези сметки са изпращали известия непосредствено до известни хора, включително и до авторката на " Хари Потър " Дж. К. Роулинг, в опит постовете им да доближат до техните почитатели. 

В един от тези случаи до Роулинг е изпратен туит, в който я питат за какво не е изразила " отвращение от мюсюлманската терористична офанзива " в Манчестър. 

Много от известията от този тип са насочвани и към политици, измежду които Найджъл Фараж. 

" Доказателствата сочат за систематична стратегическа политически ориентирана акция, ориентирана към Англия за да се усили вредата за обществото от терористичните офанзиви ", показват създателите на изследването.  

Според американска компания обаче те са под 0,01% от известията в Туитър 24 часа след всяка офанзива. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР