Акапелно полифонично пеене от Шоплука ще огласи финала на Мисис

...
Акапелно полифонично пеене от Шоплука ще огласи финала на Мисис
Коментари Харесай

Внучките на Бистришките баби огласят финала на "Мисис Вселена"

Акапелно полифонично пеене от Шоплука ще огласи финала на Мисис Вселена – зашеметяващото интернационално събитие, което ще се организира сред 30 януари и 4 февруари в София. Йонка Петкова, която е част от Внучките на Бистришките баби, разкри, че в Зала 3 на НДК те ще изпълнят три песни и с тях ще накарат 120-те омъжени хубавици от целия свят да заобичат достоверния ни фолклор.

През 2005 година Бистришките баби са включени в листата на Световното нематериално културно завещание на ЮНЕСКО. Йонка показа, че е следила творчеството и обичаите им от двегодишна. По същия метод и останалите внучки са попили мъдростта на живите човешки съкровища. Де факто те са последното потомство, общувало и пяло с дами, за които песента е била част от бита, а не изкуство.

На шегата дали журито няма да обърка Внучките ни Бистришките баби с претендентките за короната, Йонка Петкова отвърна, че няма да е мъчно, тъй като самата тя се е явявала на Мис Шопкиня, заместник-кметицата Паолина Петракиева е Мисис България, а майка й Капка Амзина е първата носителка на купата Мисис Баба. Организаторката на състезанието Меги Савова им изрича специфична признателност за присъединяване на Внучките на Бистришките баби.

Споменатите дами надалеч не са единствените титулувани особи, които са забъркани в това издание на Мисис Вселена, което ще се организира в София. Водеща на финалната вечер ще бъде Вице Мисис Вселена Мариана Маринова, единствената българка, сертифицирана за интернационален арбитър в състезания за хубост. Тя е била жури на всички съревнования за омъжени хубавици в Южна Америка. И е лизензирана да ги образова по какъв начин да се приготвят за виновното съревнование.

Партньор на Мариана на сцената ще бъде артистът и артист Иоан Карамфилов. Като дете той стана прочут с присъединяване си в холивудски продукции в Мила Йовович, Арманд Асанте и Лоренцо Ламас. Днес гради кариера в Лондон и ще дойде от Англия особено за Мисис Вселена.

Стефан Илчев е идващото звездно попълнение в Зала 3 на НДК. Макар да се изявява като поп артист, спечелилият в " Като две капки вода ", е приключил оперно пеене в софийската консерватория при проф. Благовеста Карнобатлова. Песните " Любовта ” и " Далеч от страха ” стават номер едно сингли в класацията на БГ радио през 2020 година. Последната му премия е отпреди няколко месеца – Стефан получи Гран при Юнивърс на Международния конгрес за просвета, изкуство и бизнес във Виена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР