Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ връчва тази

...
Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ връчва тази
Коментари Харесай

Големите победители на наградите „Оскар” 2022

Академията за кинематографично изкуство и просвета на Съединени американски щати връчва довечера 94-ите награди "Оскар ", като за първи път от две години церемонията се състои в нормалния си дом - "Долби Тиътър " в Лос Анджелис.

Шоуто възвърна цялостния си искра, само че при съблюдаване на санитарни ограничения против пандемията от COVID-19.

Миналата година премиите бяха оповестени на гала на гара “Юниън”, на която участваха малко хора при огромна обществена отдалеченост.

Tази нощ спектакълът за първи път водят три дами - комедийните звезди Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс.

Присъстващите бяха помолени да запазят минута безмълвие в чест на героичната опозиция на Украйна против съветската инвазия. През това време на екрани в "Долби тиътър " се излъчваха апели за изпращане на помощи, като се изброяваха главните потребности на украинците - "храна ", "медицински грижи ", "одеяла ".

"Молим ви да помогнете на Украйна с всички вероятни средства ", гласеше един от апелите.

"Карай колата ми ", тричасовата акомодация на описа на Харуки Мураками, завоюва "Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм.

В тази категория се състезавах още "Бягство " (Дания), "Ръката на Бог " (Италия), " „ Лунана: Як в класната стая " (Бутан) и "Най-лошият човек на света " ( Норвегия).

Трогателният филм също донесе номинация на Рюсуке Хамагучи в категорията за най-хубав режисьор.

„ Енканто “, фамилна приказка на "Дисни ", изпълнена с цветове, вълшебства и хитови песни на Лин-Мануел Миранд взе Оскар за най-хубав анимационен филм.

„ Енканто “ споделя за приключенията на елементарна тийнейджърка Мирабел, родена в сърцето на колумбийските планини, в семейство, в което всеки член е талантлив с вълшебен сили.

В тази категория се състезаваха филмите „ Лука, филмът на датския режисьор Йонас Похер Расмусен „ Бягство " за афганистански бежанци, футуристична фамилна комедия „ Семейство Мичъл против машините “ и фентъзи приключението на Дисни „ Рая и последния змей. "

Трой Коцур влезе в историята като първия глухоням артист, спечелил Оскар за откровената си роля като татко на любящо семейство в прочувствената инди-драма "Кода ".

„ Това е необикновено да бъда тук по време на това странствуване. Не мога да допускам, че съм тук “, съобщи Коцур с блестящи очи и на жестомимичен език.

Коцур победи измежду плеядата артисти като Джеси Племънс („ Силата на кучето “), Киаран Хайндс („ Белфаст “), Джей Кей Симънс ( "Да бъдеш Рикардо ") и Коди Смит-Макфий („ Силата на кучето ").

Единственият различен глухоням артист, спечелил Оскар, е партньорката на Коцур от "Кода " Марли Матлин, получила през 1987 година премията за най-хубава актриса в "Деца забравени от Бога ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР