Академик София спечели страхотен трилър срещу Черно море Тича, след

...
Академик София спечели страхотен трилър срещу Черно море Тича, след
Коментари Харесай

Черно море Тича загуби в истински трилър от Академик в Правец

Академик София завоюва страховит трилър против Черно море Тича, след 92:89 в първи мач за двата състава от сезона в Националната баскетболна лига, написа BGbasket.

И двата тима демонстрираха много съществени моменти, като безусловно до последните секунди не се знаеше кой ще излезе краен победител и който и да бе спечелил щеше да е изцяло справедливо. 

Черно море стъпи крепко от първата минута, като не разреши на противника никакво преимущество. И двата тима се развкарваха, като Академик показва формата от предсезонната подготовка в нахлуване и за 10 минути наниза бързи 30 точки.

Домакините обаче нямаха отговор на също положителните офанзиви на варненци и най-много на стрелбата на Симеон Илиев и Мартин Стефанов, които вкараха общо 23 от 28-те точки за Черно море в първия интервал.

Вторият интервал мина по същия метод, без някой от двата тима да може да вземе трайно предимство. Академик играеше добре, само че процентът на успеваемост на Черно море за 2 точки бе пагубен през първото полувреме.

След мощна серия при започване на втората част варненци се върнаха и даже направиха цялостен поврат, а оттова играта вървеше панер за панер, с най-малък задатък от 3-4 точки за домакините. На почивката двата отбора се отдръпнаха при 52:49, оставяйки доста упования за второто полувреме.

Черно море игра чудесно и в третата част, като в средата й съумя да поведе с 5 точки, преди Академик още веднъж да се върне напред с минимална преднина. Николай Георгиев водеше варненци напред в тези минути, до момента в който Цветомир Чернокожев поддържаше огъня за Академик. Преди финалната част още нищо не бе ясно, с резултат 74:72.

Драмата продължи с цялостна мощ, като в един миг изглеждаше като че ли Черно море завладява контрола върху мача, повеждайки с пет точки с четири минути преди сирената. Опитните състезатели на варненци дружно с представящият се чудесно Мартин Стефанов бележеха при всяка опция, а Академик много се затрудняваше, към този момент усещайки и умората на края.

Андрей Иванов вкара значима тройка за Академик, а Чернокожев направи още по-ключова добавка, с цел да изкопчат домакините триумфа, откакто минута и 50 преди финала резултатът бе еднакъв 89:89.

22 точки и 7 битки за успеха регистрира Цветомир Чернокожев, Андрей Иванов добави 15 точки и 11 битки.

22 точки осъществя Мартин Стефанов за Черно море, 21 точки и 10 битки записа Симеон Илиев, Николай Георгиев вкара още 16.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР