Академик (Пловдив) записа първа победа от началото на сезона в

...
Академик (Пловдив) записа първа победа от началото на сезона в
Коментари Харесай

Първа победа за Академик Пловдив в НБЛ

Академик (Пловдив) записа първа победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). В среща от петия кръг на шампионата „ студентите “ надиграха безапелационно отбора на Шумен с 91:66 (22:18, 19:20, 29:17, 21:11) като хазаин. Така играчите на старши треньора Йордан Янков завоюваха първия си дуел в Пловдив през акцията след четири следващи провали като посетител в първите четири кръга и към този момент са с баланс 1-4, колкото е и активът на Шумен. Двата отбора разделят седмото място в класирането. 

В зала „ Сила “ в двата отбора изиграха динамичен и равносилен дуел, в който основна се оказа третата четвърт. В нея четирима играчи на гостите от Шумен натрупаха по четири персонални нарушавания и бяха извадени от игра. Домакините съумяха да се възползват от това и да натрупат задатък, който не изпуснаха до финалната сирена. 

Академик стартира по-силно конфликта и започва със серия от 7 безответни точки. Постепенно гостите от Шумен взеха самодейността и изравниха до 15:15. В решителните моменти от първата четвърт обаче „ студентите “ бяха по-концентрирани в нахлуване и затвориха частта с 4 точки задатък при 22:18 след сполучлива пукотевица от тройката на Томислав Минков. 

Играчите на Йордан Янков придвижиха положителното си показване и при започване на втората четвърт, в средата на която отвориха за първи път двуцифрена преднина при 34:23 след два следващи сполучливи пробива на Васил Бачев. Баскетболистите на Шумен обаче бързо наваксаха пасива си и след точни далечни стрелби на Майк Адеунми и Константин Паисиев съумяха да съкратят изоставането си. Така краят на първото полувреме пристигна при единствено 3 точки преднина за „ студентите “ – 41:38. 

Третата четвърт стартира равностойно. В средата на частта обаче след серия от нарушавания на състезателите на Шумен и сполучлива пукотевица от наказателната линия Академик още веднъж стигна до двуцифрен задатък при 57:47. Четирима играчи на гостите натрупаха по четири персонални нарушавания и това принуди старши треньорът на гостуващия отбор Янко Янков да ги извади от игра. „ Студентите “ съумяха да се възползват от това и последователно усилиха преднината си до 15 точки в края на третата четвърт – 70:55. 

В последната част тимът на Академик продължи да господства на паркета с дейно нахлуване, което разреши на „ студентите “ да стигнат до 20 точки преднина 3 минути преди финалната сирена и в последна сметка да затворят срещата при 91:66.

Най-резултатен за триумфа на Академик бе Васил Бачев с 25 точки, а Кръстан Кръстанов записа дабъл-дабъл – 12 точки и 10 битки.

За Шумен най-полезен беше Майк Адеунми с 19 точки, а Адриян Секулов приключи с двойни индикатори – 14 точки и 10 битки.

В идващия шести кръг Академик (Пловдив) почива, до момента в който Шумен приема Ямбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР