Академик , известен специалист по имунология, категорично не препоръчва връщането

...
Академик , известен специалист по имунология, категорично не препоръчва връщането
Коментари Харесай

Акад. Богдан Петрунов: Който не иска да се ваксинира, да си плаща теста

Академик, прочут експерт по имунология, изрично не предлага връщането на децата в учебно заведение при настоящето състояние в България с коронавирус. То фактически е обезпокоително, съобщи той в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Академикът разясни, че за огромните възпитаници може да се предложи ротация - да редуват връщане в учебно заведение и отдалечено образование. За дребните възпитаници от 1 до 4 клас това превключване ще е мъчно, признава той. Има проучвания във Франция, които демонстрират, че при ротация е 12,5% вероятността да има зараза. Когато децата са непрекъснато в клас, вероятността скача до 27%.
 Акад. Петрунов: Няма никакво подозрение, че третата доза ваксина ще бъде нужна Акад. Петрунов: Няма никакво подозрение, че третата доза ваксина ще бъде нужна
Няма никакво подозрение, че третата доза ваксина ще бъде нужна, само че без да се бърза. 8-10 месеца след преболедуване или имунизиране,...

Акад. Петрунов се разгласи и против още едно искане, което президентът Румен Радев сложи през днешния ден на среща със служебните министри. Известният академик счита, че не би трябвало да има няма безвъзмездни текстове за ковид. " Който не желае да се имунизира, да си заплати. Не е редно обществото да заплаща незнанието и нежеланието на някого, откакто има безвъзмездни ваксини ", безапелационен е ученият.

Той разясни, че не може да се счита за зелен документа тест за антитела. Не са значими те, а клетъчният имунитет, акцентира топ експертът. Трябва да се престане с мантрата за антителата, прикани той. Акад. Петрунов разясни, че не може да се прави всеобщо тест за така наречен Т клетъчен имунитет, тъй като е висока цената му и изисква експерти, които да го вършат. Той още веднъж прикани хората да се имунизират против коронавирус. Според него говоренето против имунизациите би трябвало да бъде инкриминирано, тъй като тези хора са рискови за обществото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР