Академик Бултекс 99 загуби като гост на Рилски спортист с

...
Академик Бултекс 99 загуби като гост на Рилски спортист с
Коментари Харесай

Академик Бултекс загуби от Рилски спортист в българския сблъсък в Балканската лига

Академик Бултекс 99 загуби като посетител на Рилски състезател с 85:92 в предпоследния си мач от постоянния сезон на Балканската лига, който не бе от изключително значение и за двата отбора. Така пловдивският отбор остана пети в класирането, само че ще мине пред 4-я Башкими, изгубил последния си дуел от Левски Лукойл с 86:98 в София.

Във вторник Академик Бултекс 99 гостува на Левски Лукойл и даже при загуба ще се изравни по точки с Башкими, само че ще го измести, защото има по-добри индикатори в директните срещи. Студентите могат да завършат и трети в случай че победят Левски Лукойл с най-малко 3 точки разлика. При 4-то място отборът на Асен Николов ще играе с Башкими на плейофа за влизане във финалната четворка, а при 3-то - с Тирана или Ибар, които ще дефинират 6-я в пряк мач в Тирана на 13 март. И в двата случая пловдивският отбор ще е хазаин на реванша.

Началото на мача в Самоков бе за Академик Бултекс 99, който поведе с 13:2 и 25:13. Домакините обаче обърнаха нещата и се отдръпнаха на отмора с 4 точки задатък.

В третата четвърт пловдивският отбор още веднъж излезе минимално напред, само че мъчно удържаше противника под коша и разреши нов миниобрат.

В заключителната част Рилски състезател поддържаше минимална преднина от 3-5 точки и в последна сметка съумя да грабне успеха.

Академик Бултекс 99 вкара три пъти повече тройки от противника си - 12 против 4, само че в отсъствието на контузения Никола Маравич отстъпваше в подкошието - 31:44 при битките. Мартин Дурчев и Васил Бачев вкараха по 4 тройки за пловдивчани и приключиха надлежно с 19 и 18 точки. Айдея Юмипиг също се регистрира с 18 точки, във втория си мач след дългото си неявяване заради травма Васил Михайлов се включи доста добре и вкара 14 точки.

Еван Раванел направи дабъл-дабъл за Рилски състезател с 19 точки и 11 битки, Травис Тейлър бе най-резултатен в мача с 25 точки, Мартин Маринов вкара 16.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР