Акад. Николай Денков захапа силните хора в ГЕРБ и ДПС.Защо

...
Акад. Николай Денков захапа силните хора в ГЕРБ и ДПС.Защо
Коментари Харесай

Акад. Денков: На избори ни изпрати Борисов под натиска на Пеевски

Акад. Николай Денков захапа мощните хора в ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Защо още веднъж отиваме на избори? Струваха ли си тези 10 месеца? Какво следва? Това са единствено част от въпросите, които ни задаватe при срещите ни в страната – нерядко с звук на рецензия и отчаяние. Чуваме ви! Ще продължим диалозите и през идващите дни и седмици, в търсене на най-хубавото решение за България след изборите. Това написа в профила си във " Facebook " акад. Николай Денков от " Продължаваме промяната ". 

В обявата си той обобщава фактите по тематиките, които обсъждат в срещите си с хората. 

Кой ни изпрати на избори и за какво?

Краткият отговор е – Борисов, под натиска на Пеевски, който непрестанно се опитваше да се вклини във властта. Започнахме промените, само че двамата не пожелаха те да бъдат доведени до дъно – може би тъй като това би разрешило действителни следствия, същински надзор и ефикасни присъди за незаконна активност.

Считам, че Пеевски е най-заинтересован от новите избори, тъй като се надява да усили изборните резултати на Движение за права и свободи и дружно с ГЕРБ да имат болшинство в идващия парламент. А в хода на изборите да смени доста от депутатите с лоялни нему хора – освен в Движение за права и свободи, само че и в ГЕРБ, където към този момент има доста мощно въздействие, както установихме през последните месеци.

Струваха ли си последните 10 месеца?

Едно ръководство има смисъл, в случай че реализира потребни резултати. За първи път успяхме да накарахме ГЕРБ и Движение за права и свободи да работят по нашата стратегия - с плануваните промени в интерес на хората и на бизнеса. Да, чакахме всеки ден да е борба и всеки триумф да е сложен. До огромна степен знаехме с какво се захващаме - и че може кабинетът да не издържи до края. Но не се отказвахме, тъй като разочарованието ви от поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи беше знак, че сте стигнали лимита на търпимостта към латиноамериканския, олигархичен модел на ръководство.

В същото време бяхме наясно, че нищо няма да се промени, в случай че подлагаме на критика този модел в профил. Промяната не може да се случи единствено с апели, заявления и митинги. Тя идва от сърцето на институциите, с смяната в законите, с хората, които работят от вътрешната страна, малко по малко, посредством инструментите на властта – и по-бавно, в сравнение с ни се желае.

Какво следва?

България още веднъж е на кръстопът и би трябвало да избира всред два пътя:

1. На промените за по-добро европейско бъдеще с нараснали приходи, по-малко неравноправие и подобаващи условия за развиване на персоналната самодейност и бизнеса.

2. Назад към мрачните практики с институциите „ бухалки “ за рекет върху бизнеса, районните управляващи и жителите, застанали на нечий път. Без правораздаване и с продължаващо чувство за неустановеност, в името на замогването на няколко олигарси, за сметка на всички останали българи.

Олигархията ще активизира целия си запас, с цел да се върне още веднъж на власт и да отмъсти за „ загубите си “ през последните 3 години, в които не можеше да ръководи директно посредством ГЕРБ и Движение за права и свободи. Отмъщението и желанието за продобиване на служебна победа на изборите проличава в светкавичните координирани дейности по смени на хора на основни позиции и скалъпените обвинявания към политически съперници.

ПП-ДБ ще работим дружно за резултати, които да ни разрешат да продължим промените. Това ще бъде главният залог в идните национални и европейски избори. А от вашата поддръжка зависи в коя България ще живеем.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР