Акад. Николай Денков призова да не се връщаме назад, за

...
Акад. Николай Денков призова да не се връщаме назад, за
Коментари Харесай

Карадайъ към акад. Денков: Защо седите до Кирил Петков, който наруши Конституцията?

" Акад. Николай Денков прикани да не се връщаме обратно, с цел да гледаме напред. Това е доста е доста добре. Но за нас, Движение за права и свободи, е значимо да знаем от кое място тръгваме. И да вършим оценки на неща, които са настоящи и налични на политическия терен ".

С тези думи водачът на Движение за права и свободи се обърна към претендента за министър председател на „ Продължаваме промяната ” по време на общата среща сред Политическа партия и останалите партии в Народното събрание за сформиране на държавно управление. В диалога участваше и зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов.

" За да стартираме диалозите, би трябвало да очертаете основата от която тръгваме. И да имате оценка за нея ", акцентира Мустафа Карадайъ.

" Бихме желали да чуем Вашата лична оценка за Кирил Петков, който бе министър в нарушаване на Конституцията - тъй като седите до него ", съобщи водачът на Движение за права и свободи.

 

И изясни: „ Вие казвате, че би трябвало да повишим доверието в правовия ред, по тази причина тези настоящи тематики би трябвало да получат своята оценка, без значение каква е тя. Ние не желаеме да внушаваме нашата оценка. Посочваме факт, на който Вие би трябвало да извършите оценка. ”.

Карадайъ даде и други образци, за които настоя да чуе оценката на акад. Денков.

Как оценявате всички тези противозаконни нахлувания по домовете на възрастни хора, осъществени в предизборни акции по инструкции на Бойко Рашков, попита Карадайъ. И съобщи: „ Тук не става въпрос за битката против купения избор. Ние също водим битка с купения избор. Ние най-вече сме ощетени от него! ”.

Но противозаконните дейности, които се направиха по инструкции на Рашков, са факт. Българския съд ги е оповестил за противозаконни, безапелационен бе Карадайъ.

Третата тематика, която водачът на Движение за права и свободи сложи, бе правосъдната промяна. Като приказваме за промени в правосъдната система, ние постоянно акцентираме, че има две тематики и бихме обсъждали и двете. Едната са разпоредбите и промените, другата – кадруването. И по двете тематики бихме взели участие в спор. Но когато ги смесваме, изключително когато става дума за правосъдната власт, понятието промяна девалвира, съобщи Карадайъ. Той напомни, че още предходната година Движение за права и свободи изготви план за смяна в Конституцията, обвързван с пълномощията на основния прокурор, който бе възложен на всички групи в Народното събрание. Те, и най-много „ Продължаваме промяната ”, отхвърлиха да го прегледат.

Някои хора с партийно-политически популизъм употребяват доста тематики, само че когато пристигна време за дейности, ги няма на терена, отсече Карадайъ. И съобщи, че Движение за права и свободи предложи с ремонти на Конституцията основният прокурор да няма никакви пълномощия за интервенция в работата на прокурорите.

Когато приказваме за положителни планове, би било добре да те бъдат подплатени с дейности, а не дейностите да са противоположното на желанията, сподели водачът на Движение за права и свободи.

Мустафа Карадайъ съобщи, че за Движение за права и свободи е доста значимо какво се прави и кой го прави. Затова с изключение на цели, цели и стратегия на кабинета, за Движението е извънредно значимо какъв ще е персоналният състав на проектоправителството на Денков.

Програмата и съставът са доста значими. Казахме го на господин Габровски, споделяме го и на вас, сподели Карадайъ.

Намеренията са положителни, само че по някои тематики би трябвало да има и ваша оценка, с цел да забележим какъв брой в действителност положителни са ви желанията, сподели Карадайъ.

Освен множеството рецесии, с изключение на геополитическата рецесия, в България сме очевидци и на политическа рецесия. България има потребност от държавно управление. За да се вземат решение другите рецесии, би трябвало първо да се позволи политическата рецесия. България има потребност от нормалност. Призоваваме от 2017 година за нормалност. В основата на нормалността стои разговорът, даде политическата си оценка Карадайъ.

България има нужна от смяна, само че не от противозаконен реваншизъм и противозаконни прищевки. Борбата с престъпността не може да се води по незаконен метод без значение от кого, безапелационен бе той.

Има потребност от смяна на смяната. Защото заведохте страната ни в по-лоша посока от позиция на страна, държавност и нормалност. Когато сме давали формулировка на модела ГЕРБ, я даваме и на вас. Промяната е смяна на същия модел на ГЕРБ, само че от неприятно към по-лошо, сподели Карадайъ и още веднъж акцентира, че оценка е нужна, с цел да се знае от каква база потегля диалогът.

С интерес ще следим какво се случва, вършим нашите оценки и сме поредни в дейностите си, сподели Карадайъ.

 

И заключи: „ Нормалността, отбраната на демокрацията, върховенството на закона като основа на демокрацията, възобновяване на държавността – в тази посока, в случай че се върви, ние ще работим в тази посока. ”.

Николай Денков отговори, че законността би трябвало да се съблюдава, и че не може престъпността да се бори с незаконни средства. Но отбрани Кирил Петков като сподели, че включвайки се в кабинет в мъчно време Петков е направил доста персонални жертви.

Мустафа Карадайъ и Станислав Анастасов напуснаха срещата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР