Акад. Николай Денков от ПП е изпратил писма до всички

...
Акад. Николай Денков от ПП е изпратил писма до всички
Коментари Харесай

Денков обяви при какви условия ПП ще върне втория мандат неизпълнен

Акад. Николай Денков от Политическа партия е изпратил писма до всички парламентарни групи, които да дадат оферти, които да бъдат включени в програмата на Народното събрание за идната календарна година. Това разяснява той по време на изказване в Народното събрание.

„ Целта е да забележим къде има общо сечение за целите. Ще използваме почивните дни сред Коледа и Нова година, с цел да заложим целите и дилемите в график. На 3 януари още веднъж каним парламентарните групи, взели участие в разискванията, да почистим крайния текст на целите и дилемите и да го оформим като документ, който назоваваме програмна декларация ”, разясни той на брифинг пред медиите.

Очакванията на акад. Денков е програмната декларация да бъде гласувана в пленарната зала към 5 януари. „ Ако не получи поддръжка - това значи, че мандатът ще се върне несбъднат. Ако програмната декларация получи поддръжка, тогава стои въпросът по какъв начин би трябвало да наподобява състав на кабинета ”, съобщи депутатът.

„ Без парламентарна поддръжка всичко друго става безсмислено ”, сподели още Денков.

„ Ясно е, че предлагайки държавно управление на малцинството, ние се намираме в рискова обстановка. Винаги ще има болшинство, което може да пречи на работата на един кабинет. И този риск сме го приели. Има и втори риск - болшинството в Народното събрание да стартира да приема закони, които считаме за недобри за България ”, изясни още акад. Николай Денков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР