Акад. Николай Денков и Лена Бориславова от Продължаваме промяната“ са

...
Акад. Николай Денков и Лена Бориславова от Продължаваме промяната“ са
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ПП поискаха да обсъдим нашата управленска програма

Акад. Николай Денков и Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “ са поискали нов диалог с ГЕРБ-СДС, с цел да обсъдят тяхната управническа стратегия. Това разгласи в коридорите на Народното събрание шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„ От Политическа партия към този момент желаеха този път да обсъдят нашата управническа стратегия. То тогава можем да създадем втори кръг диалози, само че въпреки всичко им даваме прочут период още да помислят “, сподели Атанасова и посочи, че са го поискали акад. Николай Денков и Лена Бориславова, която е била избрана за договарящ по правосъдната промяна.

„ В този смисъл чакам може би след час да ми кажат дали желаят среща по нашата управническа стратегия за разискване, или към този момент прекосяваме към втория стадий от диалозите за структурата на държавното управление с всички разновидности, които има пред нас – държавно управление на малцинството или шерване на отговорността “, изясни Атанасова.

По-рано през днешния ден съпредседателят на „ Промяната “ Кирил Петков разяснява, че договарянията на ГЕРБ-СДС с останалите партии в Народно събрание са подмолни. Атанасова не разяснява думите му, само че ги дефинира като прочувствени.

„ Ако някой от Политическа партия имаше планове за обща отговорност, ние безусловно до през вчерашния ден коментирахме цели, законодателна активност и така нататък и намирахме съидейници в тяхно лице за наши хрумвания и в наше лице за техни хрумвания. В този смисъл нечестното отношение към нас първо да показват някакъв кабинет, който даже не ни беше обявен – нито че ще бъде показан в този ден, нито в какъв състав е. Пак споделям – не да го съгласуват, а да го показват. За мен наподобява много комплицирано като политическо деяние. Ако биха спазили уговорката си към нас да разясняваме някакви имена, това е нещо напълно друго “, разяснява тя.

И изясни, че не може да се приказва за задкулисие, поради, че диалозите не са в лаборатория или мол.

„ Търсим метод за това България най-сетне да има постоянно ръководство “, съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ след срещата Има Такъв Народ пред медиите.

„ С сътрудниците обсъдихме всички благоприятни условия за работа по тематиките, които касаят бъдещето на България – бюджет, Шенген, еврозона, секторни политики. Със сценаристи не сме говорили за сюжети за държавно управление, структура, поддръжка “, добави тя и изясни, че първо би трябвало да има единодушие по цели, а след това да се водят лидерски диалози за поддръжка.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР