Акад. Николай Денков говори пред медиите, след като върна на

...
Акад. Николай Денков говори пред медиите, след като върна на
Коментари Харесай

Акад. Денков за отсъствието на Мария Габриел: Не търсете интриги там, където няма

Акад. Николай Денков приказва пред медиите, откакто върна на президента Румен Радев изпълнен мандата за кабинет.

" Имахме диалог. Това, което чакам е още през днешния ден или най-късно на следващия ден сутринта да бъде публикуван указа на президента, който разрешава на Народното събрание да бъде гласувано държавното управление. Това, което споделих по време на общественото си изказване, е че е доста значимо да се направи спокоен, равномерен преход във властта, хората за знаят, че няма да има състресения. Така че диалогът, който продължихме с президента, персонално, на четири очи е по тази причина по какъв начин да създадем това успокоение. Много е значимо при промяната министрите да седнат за 1-2 часа, да си поговорят, да кажат къде са целите, къде има проблеми, къде би трябвало да се работи бързо ", сподели той.

" Никакъв знак не е, че Мария Габриел не е тук с мен. Днес идва да показа проектокабинета мандатоносителя, в тази ситуация това съм аз. Вчера имахме многочасов диалог с Мария Габриел, доста градивен, тъй че не търсете интриги там, където няма. Ще забележим каква ще е поддръжката. Това, което направихме за проектосъстава, е да е допустим и да е експертен. На доста високо равнище са всички. С президента сме работили години наред, познаваме се задоволително добре, тъй че се надявам да влезем в естествен работен режим ", разяснява още Денков.

" Аз не виждам от какво могат да бъдат недоволни хората. След пет следващи избора се опитваме още веднъж да създадем устойчиво държавно управление от двете водещи сили, с доста взаимни отстъпки от двете страни, с цел да може да се прави работа ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР