Акад. Николай Денков е кандидатът на Продължаваме промяната за премиер

...
Акад. Николай Денков е кандидатът на Продължаваме промяната за премиер
Коментари Харесай

Кой е акад. Николай Денков?

Акад. Николай Денков е претендентът на " Продължаваме промяната " за министър председател с втория мандат. Това оповестиха пред публицисти съпредседателите на партията в четвъртък.

Академик Николай Денков е бил министър на образованието в служебно държавно управление на Румен Радев. След това беше част от кабинета " Петков ", още веднъж като министър на образованието като се причисли и към " Продължаваме промяната ".

Денков добавя, че в никакъв случай не е бил кадър на ГЕРБ, а специалист.Той посочи, че в просветителното министерство е влезнал през 2014 година като част от длъжностен кабинет, останал е до 2016 година Тогава, по време на кабинет на Бойко Борисов, и Денков, и Христо Иванов са подали оставки.

„ Приех тази номинация с концепцията, че би трябвало да потърсим единодушие за най-важните тематики на българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народно събрание. Това е единствената основа, на която може да се построи устойчиво държавно управление “, съобщи Денков в четвъртък, като посочи, че се стартират диалози с всички политически сили, с цел да се види какво може да ги сплоти.

Николай Денков е учен на Българска академия на науките и постоянен член на европейската научна академия Academia Europaea, професор и лекар на науките по физикохимия. Член е на експертна група „ Физически науки “ към Европейската галактическа организация. Ръководи лаборатория “Активни формулировки и материали ” във Факултета по химия и фармация на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР