Акад. Христо Григоров, председател на Български червен кръст и внук

...
Акад. Христо Григоров, председател на Български червен кръст и внук
Коментари Харесай

Председателят на БЧК Христо Григоров стана почетен гражданин на Симитли

Акад. Христо Григоров, ръководител на Български червен кръст и внук на именития български бунтовник Ичко Бойчев, бе почетен със званието „ Почетен жител на Симитли “. Това се случи по време на тържествена сесия на Общински съвет – Симитли.

Отличието се връчва на акад. Григоров поради тесните връзки, които той има със Симитли като внук на войводата Ичко Бойчев, който на четвъртия ден от експлоадирането на Балканската война през 1912 година освобождава Симитли от турско иго. Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов персонално връчи почетния плакет на акад. Григоров, заявявайки, че за него това е голяма чест. Специални посетители на събитието бяха регионалният координатор на Политическа партия ГЕРБ и депутат Даниела Савеклиева, както и депутатите Стефан Апостолов и Александър Мацурев.

„ Ако нашите деца не знаят и не помнят историята и героите ни, то те и България няма да имат бъдеще. Това сподели ръководителят на Български червен кръст и внук на именитият български бунтовник Ичко Бойчев – акад. Христо Григоров по време на тържествена сесия на Общински съвет – Симитли, на която той бе почетен със званието „ Почетен жител на Симитли “ във връзка 105-ата годишнина от Балканската война и освобождението на Симитли от турско иго.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР