Акад. Денков е роден през 1962 г. Световноизвестен учен в

...
Акад. Денков е роден през 1962 г. Световноизвестен учен в
Коментари Харесай

Министър Николай Денков стана академик

Акад. Денков е роден през 1962 година Световноизвестен академик в региона на химията – колоидно-дисперсни системи и техните приложения в промишлеността и бита. Сред първите 2% на най-хубавите учени в света съгласно класацията на влиятелния Станфордски университет. Работи в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “- Факултет по химия и фармация. През 2018 година е определен за член-кореспондент на Българска академия на науките.

poster  

Денков: Преболедувалите и имунизираните възпитаници няма да се тестват, с цел да влязат в клас

Събранието на учените в Българска академия на науките избра още трима нови учени в региона на природоматематическите науки. Това са:

Академик Олег Кръстев Мушкаров, направление „ Математическите науки “

Роден е през 1951 година

Математик на международно ниво, с научни приноси в такива съвременни области като диференциалната геометрия, многомерния сложен разбор и математическата физика, които са високо ценени в света. Със важен принос в издигането на нивото на извънкласната работа по математика с надарени възпитаници в България и в чужбина. Работи в Института по математика и информатика на Българска академия на науките. През 2012 година е определен за член-кореспондент на Българска академия на науките.

Купуват щадящи проби за COVID-19 за дребните възпитаници

Академик Николай Витанов Витанов, направление „ Физически науки “:

Роден е през 1964 година

Водещ академик в света по квантова информатика и кохерентен надзор на квантови системи. Сред първите 2% на най-хубавите учени в света съгласно класацията на влиятелния Станфордски университет. В момента е заместник-ректор по научната и плановата активност на Софийския университет. През 2014 година е определен за член-кореспондент на Българска академия на науките.

Академик Константин Иванов Хаджииванов, направление " Химически науки "

Роден е през 1958 година

Световнопризнат академик в региона на химията на повърхностите, която е в основата на значими процеси като адсорбция и катализ. Сред първите 2% на най-хубавите учени в света съгласно класацията на влиятелния Станфордски университет. Работи в Института по обща и неорганична химия на Българска академия на науките. През 2012 година е определен за член-кореспондент на Българска академия на науките.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР