Airbus току-що се приближи с още една стъпка към пускането

...
Airbus току-що се приближи с още една стъпка към пускането
Коментари Харесай

Airbus ще тества двигател с водородно гориво на самолет A380

Airbus преди малко се приближи с още една стъпка към стартирането на първия в света търговски аероплан с нулеви излъчвания до 2035 година, съобщи edition.cnn.com.

Френският самолетостроител разгласи проектите си да тества атомна горивна технология благодарение на модифицирана версия на един от своите самолети A380, чието произвеждане беше прекратено предходната година.
Airbus си партнира с CFM International, взаимно дружество на GE и Safran Aircraft Engines, по извънредно значимата демонстрационна стратегия за водородни мотори.

Производителят на самолети ще употребява "летящ стенд A380, оборудван с резервоари за течен водород ", с цел да тества технологията за задвижване на бъдещите си водородни самолети.

Полетна лаборатория`

"Амбицията ни е да вземем този аероплан (A380) и да прибавим стена сред задните порти на горното равнище ", споделя Глен Люелин, вицепрезидент за самолетите с нулеви излъчвания в Airbus, във видеоклип, оповестен в канала на Airbus в YouTube. "На края ще има газова турбина, работеща с водород. "

По-нататък той изяснява, че самолетът ще бъде оборудван със система за предпазване и систематизиране на водород, която ще зарежда мотора с химическия детайл.

Според Лъвлин задачата на "летателната лаборатория " е да се научи повече за водородните задвижващи системи в действителни наземни и летателни условия, като по този метод се даде опция на Airbus да продължи да извършва проектите си за аероплан с нулеви излъчвания по-късно повече от десетилетие.

Понастоящем се чака тестовите полети да се проведат през 2026 година, в случай че всичко върви по проект. Новината идва повече от година, откакто Airbus показа три концепции на атомна основа под името ZEROe.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР