Airbus се превърна в най-големият производител на самолети в света

...
Airbus се превърна в най-големият производител на самолети в света
Коментари Харесай

Airbus пак е №1 - за първи път от 2011 г.

Airbus се трансформира в най-големият производител на самолети в света за първи път от 2011 година откакто показа планирани данни за продадени 863 самолета през 2019 година Така европейската компания лиши короната на своя американски противник Boeing, заяви през днешния ден Ройтерс, като цитира източници от авиационната промишленост.

Обратът сред двамата колоси в самолетостроенето се очакваше поради рецесията със спрения модел 737 MAX на Boeing. Очакванията обаче бяха той да настъпи през 2020 година Но рекордните европейски данни в допълнение акцентират дистанцията, което Boeing би трябвало да измине, с цел да възвърне пазарната си позиция.

Airbus, която беше принудена от личните си индустриални проблеми да понижи задачата си за доставка през 2019 година с 2-3% през октомври, употребява спомагателни запаси до часове преди среднощ, с цел да доближи 863 самолета за годината, спрямо ревизираната си цел от 860 реактивни самолета.

Доставките нарастват със 7,9% по отношение на 2018 година, когато са били продадени с 800 самолета.

Airbus отхвърли да разяснява цифрите, които би трябвало да бъдат одитирани, преди да могат да бъдат финализирани и оповестени.

Производителите на самолети получават по-голямата част от приходите си при доставката на самолети, тъй че осъществяването на доставките в края на годината се следи от близко от вложителите.

Boeing е доставила 345 самолета, най-вече за дълги дистанции, сред януари и ноември, което е по-малко от половината от 704, реализирани през същия интервал на 2018 година, когато MAX се доставяше обикновено. За цялата 2018 година Boeing беше доставил 806 самолета.

Заводите за произвеждане на самолети обичайно стопират за Коледа и Нова година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР