Airbus предупреди, че може да напусне Великобритания, ако страната излезе

...
Airbus предупреди, че може да напусне Великобритания, ако страната излезе
Коментари Харесай

Airbus напуска Великобритания при твърд Brexit

Airbus предизвести, че може да напусне Англия, в случай че страната излезе от единния европейски пазар и митническия съюз без договорка, предава BBC. Европейският производител на самолети дава работа на към 14 хиляди души в 25 разнообразни места на Острова.

Ако министър председателят Тереза Мей не успее да реализира договорка при излизането на Англия, това ще докара до " съществено спиране на производството ", споделят от компанията.Коментарът е удар по Мей, до момента в който тя се пробва да реализира договорка с Европейски Съюз, която да резервира безпроблемната търговия с Европейски Съюз, само че договарянията куцат. А водачите в Брюксел ясно показват, че в случай че не бъде реализирана такава договорка, няма да има и интервал на преход, или ще влезем в сюжет на така наречен " корав Brexit ". Бизнесът на Острова обаче разчита на 21-месечния интервал след раздялата, която би трябвало да стане факт още през март.

Airbus, която създава крила за самолетите си във Англия, дори твърди, че в този момент плануваният интервал, който би трябвало да изтече през декември 2020, е прекомерно къс, с цел да успее да направи нужните промени във веригата си за доставки.

Към момента компанията има над 4 000 доставчика във Англия и ще се въздържи от разширението на мрежата.

 Вдигат цех за елементи за Airbus край Пловдив
Вдигат цех за елементи за Airbus край Пловдив

Инвестицията е от 11 милиона евро и в началото ще бъдат наети 200 души
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР