Airbus е сключил сделки с Indigo Partners, Delta, AirCap, China

...
Airbus е сключил сделки с Indigo Partners, Delta, AirCap, China
Коментари Харесай

Airbus настига конкурента Boeing след поръчка за 435 самолета

Airbus е сключил покупко-продажби с Indigo Partners, Delta, AirCap, China Aircraft Leasing и още 2 авиoкомпании единствено през декември.

Общият брой на поръчаните самолети на Airbus през 2017 година може да надвиши 1000. Още по тематиката
Boeing възнамерява да купи бразилския авиопроизводител Embraer

Правителството в Бразилия, което е мажоритарен притежател в Embraer, разгласи, че няма да поддържа сходна договорка
22 дек 2017
Airbus с промени в управлението, готви се за преструктуриране

С смяната на част от мениджмънта компанията се пробва да почисти името си от корупционния скандал
18 дек 2017
Wizz Air ще купи 146 нови самолета от Airbus

Европейският производител получи най-голямата си поръчка в историята на авиошоуто в Дубай
15 ное 2017
Airbus поема контрола над самолетна стратегия на Bombardier

Европейската компания може да трансферира производството в Съединени американски щати, с цел да избегне големите мита
17 окт 2017
Космическото звено на Airbus понижава разноските до края на годината

Компанията може да не доближи финансовите си цели за 2017 година
10 окт 2017 Изминалата 2017 година не може да се дефинира като удобна за най-големия авиопроизводител в Европа – френската компания Airbus. Разследването против европейския консорциум за присъединяване в корупционни схеми беше разширено, като след това последваха и няколко рокади в управлението му. Освен това групата изоставаше и от главния си съперник – американската компания Boeing.

Въпреки това Airbus приключва 2017 година по допустимо най-хубавия метод, защото разгласи, че е получил поръчка за производството на 435 самолета от модела A320 от финансовата компания Indigo Partners за 49.5 милиарда $, написа Bloomberg. Indigo Partners управлява 4 самолетни компании - американската Frontier, чилийската JetSmаrt, мексиканската Volаris и унгарският нискотарифен транспортьор Wizzаir. Това ще бъде най-голямата договорка в историята на сдружението и една от най-големите в aвиoиндустрията, в случай че завърши сполучливо.

Ситуацията

Мениджмънтът на Airbus е оптимистично надъхан за бъдещето на компанията, защото през последните две седмици на миналата година удостовери, че са получили и други значими поръчки от разнообразни компании с изключение на тази от Indigo Partners. " По този метод демонстрираме упоритостите си да задминем Boeing по годишни продажби ", увериха от управлението на Airbus.

Засиленото търсене на версията А320 идва в последните дни от ръководството на Джон Лийхи в дивизията по продажби в Airbus. Той ще се отдръпна до края на януари от поста си на шеф в звеното, което оглавява към този момент близо 20 години. От началото на 2017 година до ноември европейският авиопроизводител се договорил за доставянето на общо 705 самолета, само че след получените предложения безусловно в последния миг броят им би могъл да надвиши 1000. Така компанията ще задмине по този индикатор съперника Boeing, който е сключил съглашения за сглобяването на към 900 самолета през миналата година.

Останалите покупко-продажби

Oбявените покупко-продажби на Airbus през декември са няколко, написа Reuters. Авиопроизводителят се е договорил с aвиокомпанията Delta за доставянето на 100 летателни апарата. Oт друга страна, AirCap и China Aircraft Leasing са отправили предложения за по 50 самолета. Компанията е получила поръчки за общо 75 самолета и от още две самолетни компании, чиято анонимност е непокътната от Airbus.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР