Airbnb забранява използването на вътрешни охранителни камери във всички свои

...
Airbnb забранява използването на вътрешни охранителни камери във всички свои
Коментари Харесай

Airbnb взе важно решение относно камерите за сигурност в местата за настаняване

Airbnb не разрешава потреблението на вътрешни охранителни камери във всички свои разгласи за места за настаняване, заяви компанията през вчерашния ден. Досега Airbnb позволяваше на домакините да разполагат с вътрешни охранителни камери в общи пространства, като коридори и всекидневни, стига да ги оповестят на страницата на обявата си и да не ги слагат в бани и пространства, където гостите спят.

В обява в блога си компанията съобщи, че в този момент не разрешава вътрешните охранителни камери „ без значение от тяхното местонахождение, предопределение или авансово обявяване “. Airbnb твърди, че по-голямата част от обявите в платформата ѝ не оповестяват за съществуване на вътрешни охранителни камери, и че актуализацията ще засегне единствено „ по-малка част от обявите “. Промяната идва след многочислени известия за посетители, които са разкрили скрити камери.

Актуализацията няма да се отърве от казуса със скритите камери, защото е ориентирана към домакините, които съблюдават разпоредбите.

Airbnb вкарва и нови правила за външните камери за сигурност и детекторите за звук. От домакините ще се изисква да оповестяват за съществуването и местоположението на външни камери, преди гостите да създадат резервация. Домакините не могат да употребяват външни камери за наблюдаване на вътрешни пространства. Те нямат и право да ги слагат в частни външни зони като затворен външен душ или сауна.

Домакините би трябвало също по този начин да оповестяват потреблението на шумови децибелни детектори. Такива кардинално се употребяват за установяване дали се организира неразрешено празненство в общите пространства на местата за настаняване. Airbnb забрани дефинитивно празненствата във всички „ свои “ места за настаняване още през 2020 година.

„ Нашата цел е да създадем нови, ясни правила, които да дават на нашата общественост по-голяма изясненост за това какво да чака в Airbnb. Тези промени бяха направени в консултация с нашите посетители, домакини и специалисти по дискретност и ние ще продължим да търсим противоположна връзка, с цел да подсигуряваме, че нашите политики работят за нашата световна общественост. “

заяви в обява в блога на компанията Джунипър Даунс, началник на отдела за политика и партньорства в общността на Airbnb

Новата политика влиза в действие на 30 април. Ако даден хазаин наруши новите правила и посетител заяви за съществуването на камера, Airbnb ще организира следствие и вероятно ще отстрани обявата или акаунта от платформата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР