Airbnb ще настани безплатно 20 хил. бежанци от Афганистан, за

...
Airbnb ще настани безплатно 20 хил. бежанци от Афганистан, за
Коментари Харесай

Airbnb осигурява безплатен подслон за бежанци от Афганистан |

Airbnb ще настани гратис 20 хиляди бежанци от Афганистан, с цел да им помогне да се преселят по света, съобщи Би Би Си. 

Престоят им ще бъде финансиран от компанията, както и от дарителски вноски по фонда за бежанци на Airbnb.org. Освен това платформата за онлайн настаняване ще работи и с неправителствени организации " на място ", с цел да подкрепи най-належащите потребности на афганистанците.

Изпълнителният шеф на Airbnb Браян Чески съобщи, че дейностите на компанията са отговор на " една от най-големите филантропични рецесии на нашето време ".

" След като десетки хиляди бежанци от Афганистан се преселват по света, където и ще останат, за тях това е нова глава в живота им. Надеждата ми за тези 20 хиляди бежанци е, че общността на Airbnb, освен ще им обезпечи безвредно място за настаняване и нов старт, само че и топло посрещане " вкъщи ", сподели още той.

Чески посочи, че въпреки от компанията да покриват финансирането на престоя, това няма да бъде допустимо без гостоприемството на домакините. 

Хората в нужда 

Отдавна притежателите на парцели, отдаващи ги чартърен през Airbnb, са насърчавани да оказват помощ на хора в потребност. Тази политика стартира през 2012 година, когато ураганът " Санди "  връхлетя Ню Йорк и повече над 1000 души останаха без заслон. През 2017 година компанията подхваща и самодейността " Отворени домове ", с която оферират гратис настаняване на наранени от бедствия или бягащи от спорове. Това води до основаването на организацията с нестопанска цел за шерване на жилища и запаси с хора в потребност - Airbnb.org. Миналата седмица организацията даде финансиране на Международния избавителен комитет, HIAS и Църковната международна работа за обезпечаване на краткотраен престой за до 1000 идващи афганистански бежанци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР