Airbnb бележи печалба от 834 млн. долара от своите рекордни

...
Airbnb бележи печалба от 834 млн. долара от своите рекордни
Коментари Харесай

Дигитални номади и ваксинирани повишиха печалбата на Airbnb

Airbnb бележи облага от 834 млн. $ от своите рекордни доходи, достигащи 2.24 милиарда $ през третото тримесечие, в миг, в който огромна част от хората към този момент са имунизирани и преоткриват пътуванията.

Когато фирмите затвориха офисите си в отговор на пандемията от COVID-19, това даде късмет на мнозина да работят отдалечено, трансформирайки се в така наречен цифрови номади, а Airbnb разгласи, че резултатът от това е голям скок в наемите, написа „ Асошиейтед Прес “.

Базираната в Сан Франциско компания отбелязва в писмо до акционерите, че има вяра, че трендовете за еластичност в работата ще се форсират, откакто огромни компании, в това число Amazon и Ford, са оповестили политики, които ще разрешат отдалечена работа, а други евентуално следва да го създадат.

Тези промени в работните привички, подкрепени от технологиите, разрешиха увеличението на дългите престои в Airbnb обекти. Според компанията за наеми престоят от 28 и повече дни е почнал да нараства и преди пандемията, само че се е нараснал изключително през последната една година. Сега дългите престои съставляват 20% от общия брой нощувки, резервирани през последното тримесечие, по отношение на 14% преди две години.

Компанията отбелязва, че чистата облага е съвсем 4 пъти по-висока от 219-те млн. $, извоювани година по-рано, и съвсем три пъти над 267 млн. $, регистрирани през третото тримесечие на 2019 година.

Приходите са се повишили с 67% по отношение на миналата година. Отмяната на резервации обаче въпреки всичко остава по-висока, в сравнение с преди пандемията.

Третото тримесечие нормално е най-хубавото за Airbnb, която постоянно губи пари през останалото време. Например през първите 9 месеца на 2021-ва е изгубила 407 млн. $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР