AI скенерът на Google използва дълбоко машинно обучениеПрикачените злонамерени файлове

...
AI скенерът на Google използва дълбоко машинно обучениеПрикачените злонамерени файлове
Коментари Харесай

Изкуствен интелект улавя опасните файлове в Gmail

AI скенерът на Гугъл употребява надълбоко машинно образование

Прикачените злонамерени файлове са съществена опасност за Gmail потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Изкуствен разсъдък на Гугъл сканира всеки ден милиарди файлове, прикачени към известията в Gmail, с цел да разпознава злонамерени документи. В своята работа интелигентният скенер разчита на надълбоко машинно образование.

AI софтуерът на Гугъл е предопределен да подсигурява сигурността на потребителите на Gmail посредством идентифициране на злонамерени документи. Твърди се, че тeзи документи съставляват 58% от всички офанзиви, ориентирани към потребителите на известната пощенска услуга.

Ефективното противопоставяне на злонамерените дейности е допустимо с помощта на технологията с изкуствения разсъдък. Всяка седмица скенерът обработва над 300 милиарда атачмънти, с цел да блокира вредоносно наличие.
още по тематиката
Статистиката сочи, че 63% от блокираните документи се разграничават от тези, които са били разпознати преди този момент. За да се оправи с новопоявилите се закани, скенерът разчита на надълбоко машинно образование.

От стартирането на новия скенер в края на 2019 година, ежедневният обсег на Office документи, съдържащи злонамерени скриптове, се е нараснал с 10%. В допълнение към модула за образование, скенерът съдържа специфични анализатори за всеки вид файл. Те са виновни за разбора на документа, идентифицирането на общи модели на офанзива, добиване на макроси и така нататък

Засега AI технологията се употребява единствено за сканиране на Office документи, само че Гугъл продължава интензивно да я развива и евентуално ще я приложи и за други видове наличие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР