AI може да помогне на местните власти да управляват ефективно

...
AI може да помогне на местните власти да управляват ефективно
Коментари Харесай

Изкуствен интелект се справя с отпадъците


AI може да помогне на локалните управляващи да ръководят дейно изхвърлянето на боклуци
 (снимка: CC0 Public Domain)

Градската администрация в Мелбърн, Австралия, е употребила технология за изкуствен интелект (AI), с цел да разбере по-цялостно държанието при изхвърляне на боклуци. Проучването ще разреши на града да се оправя с изхвърлянето на боклуци по-ефективно и да поддържа улиците по-чисти и безвредни.

За да понижи честотата на визитите на камионите за боклуци в натоварените градски региони, управата на Мелбърн е предложила на локалните поданици и компании в региона абонаментен достъп до уреди за уплътняване на отпадъците (т.нар. компактори) с огромен потенциал, заяви. След като компакторите били сложени, локалният съвет решил да разбере по какъв начин се употребява услугата и по какъв начин може да се понижи противозаконното изхвърляне на боклуци.
още по тематиката
В рамките на самодейността си за „ нововъзникващи технологии ” Мелбърн е избрал Nokia и нейната платформа Scene Analytics. През съществуваща мрежа от конфигурирани камери и датчици с IoT фукционалност е следен един от компакторите.

Scene Analytics употребява логаритъм на база неестествен разсъдък, с цел да филтрира и събира данни от камерите, като в същото време комбинира и други източници на данни – да вземем за пример, оперативни данни от самия компактор. Така системата може да генерира сигнали в действително време и да изготвя доклади.

Резултатите от първичните изследвания демонстрират, че сходно софтуерно решение може да послужи за задачите на града за по-добро и по-безопасно престояване на жителите. Същевременно то понижава разноските за поддръжка и времето за осъществяване на услугите по.

„ Това е превъзходен образец за потребление на нова технология, която да помогне за по-бързото унищожаване на противозаконните боклуци, да направи града ни по-чист и да опази ”, разяснява основният кмет на града Сали Кап. Според него, технологията може да улесни локалната власт в устрема ѝ да направи града по-безопасен, по-умен и по-устойчив.

„ Този новаторски план ще помогне да се избегнат редица рискове и ще направи улиците ни още по-чисти, като разреши на нашите служби за отпадъците да схванат по-добре трендовете в държанието, обвързвано с противозаконното и рисково изхвърляне на боклуци ”, обобщава Сали Кап.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР