AI алгоритмите вече разбират дали двама души изпитват взаимна симпатия(снимка:

...
AI алгоритмите вече разбират дали двама души изпитват взаимна симпатия(снимка:
Коментари Харесай

Нов AI алгоритъм усеща симпатията между хората


AI логаритмите към този момент схващат дали двама души изпитват взаимна благосклонност
(снимка: CC0 Public Domain)

Изследователи от университета в Синсинати създадоха технология за различаване на „ физиологичния синхрон ” на двама души единствено въз основата на техните реакции – пулс, дишане и изпотяване. Така изкуственият разсъдък би могъл да разпознае и магическо събитие като „ обич от пръв взор ”.

Днес физиологичните данни се събират елементарно от носими електронни джаджи, което прави допустимо откриването даже на несъзнателните благосклонности на събеседниците. Новата AI платформа може да дефинира в действително време дали те са на „ една и съща дължина на вълната ”.

Взаимната благосклонност се демонстрира по-дълбоко в хода на сериозен диалог или при взаимно решение на комплициран проблем. Всичко това елементарно се открива в процеса на разбор на речта, само че се демонстрира и в такива реакции на вегетативната нервна система като синхронизиране на пулса, дишането и други
още по темата
„ Физиологичният синхрон е явен даже когато хората приказват през Zoom ”, споделя съавторът на проучването Весна Новак, помощник по електроинженерство в Колежа по инженерство и приложни науки на Калифорнийския университет.

В същото време изследването е ориентирано към разграничение на сюжетите на диалог въз основа единствено на физиологични индикатори. Думите могат да излъгват или несъзнателно да подведат, до момента в който физиологията е съвсем невероятно да измами. Поне не и без особено образование, което не участва в ежедневните обстановки.

В опит с хора компютърният логаритъм е съумял да направи разлика сред четири информационни сюжета с до 75% акуратност. „ С нашата система можете да определите кои хора в една организация работят най-добре дружно като група и кои са естествени антагонисти ”, споделят създателите.

Също по този начин логаритъмът може да помогне за включване на учениците в връзка с учителя, да оцени доверието на пациента в лекуващия доктор и даже да намекне за евентуалното развиване на по-нататъшните взаимоотношения на една двойка още на първата среща.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР