Ах, пицата... любимата италианска храна на целия свят. Тя идва

...
Ах, пицата... любимата италианска храна на целия свят. Тя идва
Коментари Харесай

7 апетитни и бързи рецепти за домашна пица

Ах, пицата... обичаната италианска храна на целия свят. Тя идва на помощ, когато сме гладни и не знаем какво да хапнем и в никакъв случай не ни разочарова, тъй като всякога е неустоимо вкусна и има толкоз разновидности, в които можем да си я поръчаме или приготвим.

Всеизвестен факт е, че родината на пицата е Италия, само че знаете ли, че тя става известна още през 17 век, най-много измежду италианските селяни? По-късно става обичана храна за крал Умберто I и брачната половинка му Маргарита Савойска, в чест на която хапваме през днешния ден един от най-популярните типове пица.

Днес ви предлагаме да сложите своето име на някоя пица, като си я извършите сами у дома и изненадате и зарадвате фамилията си.

 пица Thinkstock

Наближават три почивни дни, което значи, че ще имаме повече време да си бъдем вкъщи, да сме към масата с обичаните си хора, а храната е фактор, който ни сближава.

Смятам, че няма нищо по-хубаво от кухня, която ухае на преди малко изпечена пица и през днешния ден ви предлагам цели 7 предписания, които ще са по усета на всеки.

Така че, в случай че нямате други проекти за дългия уикенд, ще ви споделя следното - парчето пица върви най-вече с чаша вкусна напитка, прекрасен филм и гушкане на дивана!

Ето ги и рецептите:

***

Пица с риба звук и лук

Постна пица

Вегетарианско калцоне

 пица Thinkstock

Пица с карамелизиран лук

Различна пица – с червен фасул и бекон

Бърза лека лятна пица

Пица с домашно забъркано тесто
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР