Ах, февруари, ти сладък месецо на виното и любовта. А

...
Ах, февруари, ти сладък месецо на виното и любовта. А
Коментари Харесай

6-те музикални събития на февруари

Ах, февруари, ти сладостен месецо на виното и любовта. А какъв по-добър подарък за обичания човек от споделено време дружно на фона на страхотна музика онлайн. За благополучие, месецът има какво да предложи откъм музикални събития. Не ни остава нищо друго, с изключение на да се възползваме от най-малко един от пъстрата стратегия с концерти, които ни предстоят.
 5 нови песни от седмицата с Green Day, Нора Джоунс, The Black Keys, Джеймс Артър и Лъчо
5 нови песни от седмицата

Защото е време за музика

Тherion
Къде: Joy Station, София Кога: 6 февруари Кои:  С повече от 35 години история зад тила си, Тherion отпред с Кристофър Йонсон е една от първите групи, които още през 90-те стартират да комбинират метъл със симфонични и оркестрални детайли и се считат за едни от създателите на симфоничния метъл през днешния ден. Сега Therion не престават своето завещание като издават трета част от трилогията Leviathan. С албума Leviathan III групата се насочва на многостранно и съчетаващо стилове музикално странствуване, образувано от фундаменталната линия на своите прародители Leviathan и Leviathan II.

Колко: от 50 до 70 лева на bilet.bg Защо:  След като турнето им през 2022 година се наложи да бъде анулирано, а с това и концерта им в България, Therion взеха решение да компенсират българските си почитатели и прибавиха шоуто у нас безусловно в последния миг. Това е първото им европейско турне от 2018 година насам и по техни думи след тази обиколка бандата ще приключи с изявите на нашия континент, като е доста евентуално това да е последния им концерт във всеки един от градовете, които ще посетят. Концертът на Therion в София ще бъде открит от групата на надарената Tsena Koev . Бандата ще показа песни от първия им албум Emotions in a Jar, както и части от към момента неиздадения Storm in Human Form, който публично ще излезе през 2024 година
Тангра
Къде: Sofia Live Club, София Кога: 9 февруари Кои:  Тангра е българска рок-група, основана от Константин Марков и Александър Петрунов (Сашо Гривната) през 1976 година Групата се възроди и след знаковите стадии, белязани от вокалистите Чочо Владовски и Стенли, през днешния ден в Тангра 3 зад микрофона е Борислав Мудолов, прочут най-много като Боби Косатката (той не изоставя и предходния си план - Der Hunds).

Колко: от 10 до 15 лева на eventim.bg Защо:  Легендарната българска рок група Тангра продължава да радва своите фенове и да притегля към тази музика нови и нови генерации.  Зад настоящия фронтмен Борислав Мудолов с инструментите можем да забележим и Дани Ганчев (кийборди), Иво Чалъков (китари, Gravity Co.), Стефан Попов (барабани, Gravity Co) и Валери Григоров-Рио (хванал баса след Косьо Марков, светла му памет).
Джаз за деца
Къде: Sofia Live Club, София Кога: 11 февруари Кои:   " Джаз за деца " е план, подкрепят от фондация " Джазтет ", която има няколко цели. От една страна да разпространява другите стилове на джаза и връзката му с класическата и националната музика. От друга - да среща дребни и огромни с джазови аранжименти на известни български и непознати детски песни. Музикантите се пробват да интегрират публиката в изпълненията си и предизвикват креативното начало, заложено у всеки, като в същото време развиват и разпространяват младите гении и основават български музикални творби, свързани с джаза. Колко: от 10 до 15 лева на eventim.bg Защо:  В навечерието на 14-ия си рожден ден, планът " Джаз за деца " гостува за първи път в Sofia Live Club, като дребни, огромни и още по-големи импровизатори са добре пристигнали да слушат, пеят и свирят дружно с надарените джаз музиканти. Както постоянно, вълшебните куфари с музикални принадлежности ще се отворят за всички, искащи да се допрян до магията на джаза. Мелодии от филми, обичани детски песни, както и типичен пиеси ще оживеят, оцветени от импровизацията и положителната сила.
Якуб Орлински
Къде: Зала " България ", София Кога: 13 февруари Кой:  33-годишният поляк има най-високия и рядко срещан мъжки певчески глас - контратеноровият, който в комбиниране с неговата невероятна харизма и неоспорим гений, му отреждат водещо място измежду оперните звезди, печелейки му хиляди интернационалните фенове. Въпреки младата си възраст той към този момент има шест записани албума. Списъкът му с награди също е забележителен.

Колко: от 40 до 90 лева на eventim.bg Защо:  Към Орлински ще се причисли и дългогодишният му музикален сътрудник, пианиста Михал Биел, за поредност от извънредни рецитали в цяла Европа. Орлински и Биел са подготвили извънредно разнообразна стратегия за родната аудитория, която включва както песни на модерни полски композитори, по този начин и одобрени барокови композиции на майсторите в жанра Хенри Пърсел и Георг Фридрих Хендел.
Shortparis
Къде: Mixtape 5, София Кога: 14 февруари Кои:  Групата е основана през 2012 година в Санкт Петербург от Николай Комягин, Александър Йонин, Павел Лесников, Данила Холодков, Александър Галянов. Те към този момент имат издадени четири студио албума и са на път да получат справедливо интернационално самопризнание, като към този момент са считани за " най-хубавия съветски реализатор онлайн ".

Колко: 40 лева на epaygo.bg Защо:  Shortparis непрестанно построяват репутацията си със зашеметяващи ритуални осъществявания и мрачни, електронни звукови пейзажи, до момента в който ирационални, конвулсивни танцови ритми се сливат с пост-пънк, пробен звук и акустичен шансон за образуване на музикална хармония, единствена по рода си. Shortparis извършват текстове на съветски, френски и британски и се дефинират като признание, което цели да сътвори подобаващ саундтрак към всекидневието - отражение на Санкт Петербург, какъвто е бил и какъвто е.  5 нови песни от седмицата с Хайди Клум, Джъстин Тимбърлейк, Джейсън Деруло, Майкъл Бубле, Tiesto, Rudimental и The Smile
5 нови песни от седмицата

Радост за окото и ухото

Vienna Strauss Philharmonic Orchestra
Къде: Комплекс С.И.Л.А, Пловдив Кога: 29 февруари Кои:  Оркестърът е основан през 2014 година от създателя на световноизвестния Mozart Orchestra Gerald Grünbacher (Виена, Австрия). Виенският Щраус филхармоничен оркестър сполучливо гастролира в цяла Европа (в Австрия, Латвия, Литва, Украйна, Полша, Естония и др.). Дейността на групата е ориентирана към опазване и развиване на музикалната просвета на Виена и популяризирането й на европейско и интернационално равнище. 

Колко: от 50 до 90 лева на eventim.bg Защо:  27 музиканти от целия свят (Австрия, Унгария, Германия, Кипър, Полша, Тайван, Украйна, Хърватия, Япония) бяха определени от особено жури за това турне. Основата на груповия репертоар се състои от шедьоври на Брамс, Хайдн, Моцарт, представители на династията Щраус и други класици. Диригент на оркестъра е Андраш Деак -- надарен, харизматичен маестро с дълга и сполучлива кариера. Брилянтен лидер-диригент, който ще извърши две цялостни елементи с невероятна сила. Андраш Деак е свирил в доста известни концертни зали с водещи международни оркестри.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР