Ах, есен - уютна, красива и романтична. Жалко, че с

...
Ах, есен - уютна, красива и романтична. Жалко, че с
Коментари Харесай

Есента обостря стомашните проблеми, как да си помогнем

Ах, есен - уютна, красива и сантиментална. Жалко, че с нея се разсънват и някои позабравени болежки. Известно е, че есента е сезон, през който хроничните стомашни болести припомнят за себе си. Причината е, че хормонът мелатонин, който управлява съня, контролира и секрецията на стомашния сок. А през това време той е доста намален в организма.

Едно от най-коварните болести, които могат да се обострят през есента е гастритът.  Има няколко типа гастрит. В взаимозависимост от признаците може да определите какъв е.

Хроничен гастрит – той се развива последователно и предизвиква дълготрайни затруднения. Някои хора не изпитват забележими признаци в продължение на доста години, до момента в който не развият други проблеми заради инфектиране. Хроничният гастрит води до изтъняване на стомашната лигавица и последователно увеличение на възпалителните кафези.

Остър гастрит - той се появява ненадейно и продължава за по-кратки интервали от време, само че може да аргументи тежки признаци по време на деен епизод. Симптомите могат да идват и да си отиват според от разнообразни фактори на метода на живот, които въздействат на храносмилателната система.

Атрофичният гастрит - той е форма на продължителен гастрит, който предизвиква постепенна загуба на стомашни жлезисти кафези, които се заменят с чревна и фиброзна тъкан. Тъй като стомашната лигавица се трансформира, рискът от малабсорбция/дефицит на хранителни субстанции и реакции на автоимунно разстройство се усилва. Пациентите с продължителен атрофичен гастрит постоянно имат ниско произвеждане на стомашна киселина.
 10 метода за по-разумно хранене, които да опитате още през днешния ден  10 метода за по-разумно хранене, които да опитате още през днешния ден  10 метода за по-разумно хранене, които да опитате още през днешния ден  10 метода за по-разумно хранене, които да опитате още през днешния ден
Възможно е някои хора с гастрит да нямат никакви признаци, само че както острият, по този начин и хроничният гастрит могат да причинят коремна болежка, гадене, повръщане, а от време на време и покачване, отичане на корема, загуба на вкус и неприятно храносмилане.

За да се предпазим от стомашни затруднения през есенния сезон, е добре да съблюдаваме някои правила. Това ще ни помогне да избегнем неприятности или най-малко да облекчим положението си. Ето по какъв начин да създадем това:
 Как да се предпазим от стомашни проблеми през есента  Как да се предпазим от стомашни проблеми през есента  Как да се предпазим от стомашни проблеми през есента  Как да се предпазим от стомашни проблеми през есента
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР