АГРЕСОР м.р. Обикн. за държава — този, който извършва агресия

...
АГРЕСОР м.р. Обикн. за държава — този, който извършва агресия
Коментари Харесай

Не, Путин не е агресор. Освободител е. Да живее Русия. Това ли искахте да кажете, министър Гьоков?

" АГРЕСОР м.р. Обикн. за страна — този, който прави експанзия или взе участие в агресия; нападател, поробител " - речник на Българската академия на науките

На 24 февруари Русия стартира инвазия в Украйна. Убити са хиляди цивилни, милиони напуснаха родината си. Москва продължава да твърди, че това е " военна интервенция ", която върви по проект, макар че Кремъл не съумя да завладее основни градове в сърцето на страната и се отдръпна на изток. Действия сега се водят в Донбас, като съгласно Москва това е нов стадий на " военната интервенция ". Според специалистите обаче Украйна е изненадала Русия със своята устойчивост и визиите за блицкриг са се оказали по-скоро илюзии, нямащи нищо общо с действителността.

Видяхме зверствата в Буча, които раздрусаха света. Спомняме си и евентуално дълго време ще помним труповете на цивилни по улиците, оставени при изтеглянето на съветската войска от града. Спомняме си по какъв начин бе взривен театъра в Мариупол, макар надписа " Деца " пред постройката, който е забележим и от космоса.

А вие спомняте ли си ги, господин Гьоков?

Господин министър, във войната постоянно има две страни - тази, която атакува, и онази, която е нападната. Нападащата страна е агресор. Толкова. Тук няма бинарност. Няма две гледни точки. Няма пояснение, няма вложение на смисли. Кой влезе в Украйна, господин Гьоков? Аз? Вие?

“Аз не знам дали Путин е агресор. Зависи какво влагаме в това”, рече общественият министър на Република България.

Същият министър, който сякаш е горда част от актуалното ръководство на една държава-членка в Европейския съюз и страна в НАТО. Всички сякаш се бият гордо в гърдите какви евроатлантици сме, само че сега се карат дали да изпратим военна помощ на една нападната страна, или не. Лично отидоха да доставят на Киев каски и бронежилетки, само че без депутатите на Българска социалистическа партия, тъй като... Споровете родиха и най-големият парадокс със стартиралата акция за набиране на средства, които да бъдат изпратени на Украйна, с цел да може страната сама да си купи военна помощ. Дарете една своя заплата, рече министър председателят Кирил Петков. Даже даде персонален образец, без да осъзнава, че щедрост, война и оръжия не могат да стоят в едно изречение.

" АГРЕСОР м.р. Обикн. за страна — този, който прави експанзия или взе участие в агресия; нападател, поробител " - речник на Българската академия на науките

Господин Гьоков, още ли се чудите? Или искахте да кажете друго…

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР