Агресията е напълно неприемлива, търсят се всякакви поводи за нея.

...
Агресията е напълно неприемлива, търсят се всякакви поводи за нея.
Коментари Харесай

Премиерът Денков за нападнатите наши фенове в Скопие: Търсят се всякакви поводи за агресия

Агресията е изцяло неприемлива, търсят се всевъзможни мотиви за нея. Това разяснява министър-председателят Николай Денков, откакто български футболни почитатели бяха нападнати в Скопие. Премиерът разяснява тематиката преди откритото отчетно заседание на Националното съдружие на кметовете на кметства в България, което се организира в местността Паниците край Калофер.

Припомняме, че на мача на ПФК „ Левски “ с ФК „ Шкупи “ в Скопие през вчерашния ден почитател на „ Левски “ бе намушкан, настанен е в македонска болница и е опериран, ранени са още трима наши сънародници, участвали на стадиона.

„ Има към този момент реакция на България – изказване на Министерство на външните работи, а Софийската градска прокуратура се самосезира, с цел да се разкрие цялата истина и отговорните да понесат наказванията си ”, посочи министър-председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Най-важното в тази ситуация е, че младежът е нормализиран след интервенцията. Трябва да се види по кое време може да се върне в България и да бъде лекуван “, уточни Денков.

Той акцентира, че дружно с министрите на вътрешните работи и на спорта е обсъждан вид идният футболен реванш сред тимовете на „ Левски “ и македонският „ Шкупи “, да се играе в София без аудитория от югозападната ни съседка, с цел да не се стигне до ново напрежение, само че добави, че това би било последна мярка.

„ Ние имахме авансово разискване дали би трябвало да се наложат такива забрани, само че те са доста крайни. За страдание се оказа, че организацията от другата страна не е задоволително добра, с цел да се стигне до такива произшествия “, сподели още Николай Денков.

Учението на Русия в Черно море се организира по общоприета процедура. Може да се разисква до каква степен е обвързвано със зърнения кулоар, само че във връзка с корабоплаването на българските кораби и жители няма никакви индикации за нова опасност, съобщи Денков.

Според българския министър председател с концепцията за мандатността на кметовете задачата е да се отстранен безконечен брой мандати, които водят до феодализъм, само че тя е отпаднала.

Той разяснява и случая в Стара Загора, при който мъж обезобрази 18-годишно момиче с макетно ножче, след което беше пуснат под гаранция.

„ Надявам се да има развръзка, към подобен вид действие не може да има никаква приемливост ”, означи министър председателят.

Денков предвижда, че ще има промени в Наказателния кодекс.

Важно е освен размерът на наказването, а това присъдите да бъдат получавани оптимално бързо и обективно, сподели още Николай Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР