Агресивно настроени привърженици на Лацио помрачиха празника по случай 119-годишнина

...
Агресивно настроени привърженици на Лацио помрачиха празника по случай 119-годишнина
Коментари Харесай

Безредици в Рим след празненствата за годишнината на Лацио

Агресивно настроени последователи на Лацио помрачиха празника по случай 119-годишнина от основаването на римския клуб. Около 2500 последователи на Лацио се включиха в тържеството на площада на свободата в Рим, като към 300 от тях с маски на лицата провокираха всеобщи вълнения по улиците. Хулиганите хвърляха камъни и бутилки по служителите на реда и се наложи чиновниците на реда да употребяват сълзотворен газ, с цел да разпилян тълпата, заяви организация АНСА.
A Roma otto agenti di polizia sono stati feriti negli scontri durante i festeggiamenti di un gruppo di tifosi della Lazio: La scorsa notte a Roma, in piazza della Libertà, ci sono stati degli scontri fra tifosi della Lazio e polizia. Durante i… https://t.co/4taAninstx pic.twitter.com/mVRO0JGRnP
— Notizie confermate (@notiveri) 9 януари 2019 година Пострадали са седем служители на реда, а трима от ултрасите са задържани. Премиерът на Италия Джузепе Конте разяснява, че в случай че не престават случаите на принуждение от страна на футболни почитатели, може да се стигне до крайни ограничения като затваряне на игрища. " Затваряне на игрища ще значи проваляне за нас, неумение да се оправим със обстановката, само че в случай че се наложи, ще стигнем и до такава степен ", сподели Конте в известно телевизионно шоу.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР