Агресивната политика на Microsoft по придобиване на гейм студиа със

...
Агресивната политика на Microsoft по придобиване на гейм студиа със
Коментари Харесай

Слух: Indiana Jones and the Great Circle и Starfield излизат за PlayStation

Агресивната политика на Microsoft по придобиване на гейм студиа сигурно е тормозила не един и двама PlayStation геймъра. Все отново, компанията стана притежател на няколко огромни издателя и студиа. Activision Blizzard, Obsidian Entertainment, Bethesda, id Software и Arkane, MachineGames, Ninja Theory, Undead Labs. Всяко от тези студиа е основател на висококачествени игри, които в случай че Microsoft реши, няма да издават за PlayStation.

При придобиването на Zenimax Microsoft дадоха отговор уклончиво на въпроса дали всички игри на издателя оттук-нататък стопират да се издават за PlayStation. Все отново броят на ексклузивите и то качествените такива, има значение, когато искаш да продаваш своята подпора. Но Фил Спенсър, шефът на гейминга в компанията разгласи, че ще се преценя поотделно за всяко заглавие. Вече видяхме, че Deathloop на Arkane се появи за PlayStation. Същото се случи с Ghostwire Tokyo. Но пък Redfall остана единствено за Windows и Xbox. Според Харви Смит от Arkane, те били почнали работата по PlayStation версия на играта, когато се случило придобиването и Microsoft прекратили плана. По-късно това беше отречено от Microsoft. Голямата нова игра на Bethesda – Starfield също не се появи за PlayStation. Има спекулации, че това ще се случи и с Elder Scrolls VI. А в края на предходната седмица в общественото пространство се завъртя забавен слух.

По информация на Xbox Era и известен гейм инсайдър, прочут като NateTheHate, Starfield ще излезе за PS5. Това щяло да се случи някъде след премиерата на Shattered Space – дълго чаканият екпанжън за играта. Според същата информация, управлението на Xbox не било напълно според с избора на Microsoft. Компанията разгласи преди време, че се застъпва за мултиплатформената тактика за игрите си. Логиката за това е елементарна – финансова. И друга игра, която беше планувана да не се появи за PlayStation може да направи премиерата си за конзолата.

Според репортаж на The Verge Microsoft са трансформирали проекта си и друга игра от кръга на Zenimax също излиза за PlayStation. Става дума за Indiana Jones and the Great Circle на MachineGames.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР