Агресивна ляво-левичарска вълна се опитва да изтрие националните държави.“ Това

...
Агресивна ляво-левичарска вълна се опитва да изтрие националните държави.“ Това
Коментари Харесай

Джамбазки: Агресивна ляво-левичарска вълна се опитва да изтрие националните държави |

„ Агресивна ляво-левичарска вълна се пробва да изтрие националните страни. “ Това съобщи Ангел Джамбазки при откриването на Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански.

Събитието се провежда точно от българския евродепутат от политическата група на ЕКР и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация и в него участваха млади водачи от цялата страна. 

„ Утре ние ще отбележим за следващ път годишнината от подлото ликвидиране на великия лидер на Вътрешна македонска революционна организация Тодор Александров. Но през днешния ден означаваме 30 години от гибелта на различен популярен лидер на Вътрешна македонска революционна организация – Иван Михайлов. Най-добрият метод да ги почетем е като продължим тяхното дело. Най-добрият метод да ги почетем е да продължим да имаме вяра, да се борим и да работим за това, за което те се бориха и което ни завещаха – обединяването на единната, целокупна неделима българска нация от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море. Това е, което ние желаеме от политиката. Не повече и не по-малко. Това е повода, заради която е основана и продължава да живее организацията Вътрешна македонска революционна организация “, стартира приветствието си към делегатите Джамбазки.

Той обърна внимание и на митингите и разделянето, което има в обществото ни сега.

„ Днес, когато още веднъж има брожения, митинги, напрежения, всеки от нас би трябвало да е спокоен за делото си и за това, което вършим. Защото ние сме горди, уверени, просветени български националисти. И няма никакво значение кой какво приказва по адрес на нашата организация. Особено, когато става дума за ренегати, за малодушни предатели и страхливци, които са избягали, предали са се, напуснали са и в този момент се пробват да бъдат някакви поправки. Не могат да бъдат! Без значение от конюнктурата, без значение от рецензии, ние преследваме нашата цел и нашата концепция. И просто би трябвало да бъдем положителни в това “, сподели още евродепутатът.

Основна тематика в изявлението на Ангел Джамбазки бяха и процесите, които се случват в европейския парламент и Европейския съюз.

„ Никой в българското общество не обръща внимание на това, което се случва в Европа и което ни визира директно. Никой не вижда нападателната ляво-левичарска вълна, която се пробва да изтрие националните страни. Която малко по малко завладява нови и нови позиции в Европейския парламент. През конференцията „ Бъдещето на Европейски Съюз “, през Зелената договорка, през опитите националните водачи да бъдат порицавани от анонимни европейски депутати от други страни и да им се държи сметка. И то постоянно в посоките Истанбулска спогодба, еднополови бракове, циганско население. Някой там пробва да избутва нашата национална страна. Да разгражда националните страни. Да изтрие нацията като такава. И това, уви, не е единствено приказка. Това е реалност “, сподели Джамбазки.

Вицепремиерът и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов пък прикани да бъде открит разговорът в българското общество.

„ Всичките тези, които в този момент се точат за властта с нищо не са по-добри. Напротив, те са коренна диаметралност на нашите разбирания, идейни и идеологически визии. Нашата позиция е да се търси разговор. 30 години ги следя и го приказваме от доста години. Крайно време е българинът с българина да намерят общ език и да приказват, а не да вадят нож. С борба, с ненавист, с принуждение не се постигнало нищо нито в България, нито по света. Обществото се разделя, хората се намразват и то за дълго време. Брат с брата, татко и наследник “, сподели Каракачанов. Той добави, че този модел не е направил нищо потребно за България.

„ От 9 млн. на 1 януари 1990 година в този момент сме под 7 млн. Неграмотността нараства. И то измежду българското население. Нивото на обучение тотално спадна. Това е пътят, по който вървим 30 години. Това е пътят, който ни оферират и едните, и другите. И както постоянно ние би трябвало да вървим по нашия път. Тъй като на следващия ден се събираме поради Тодор Александров, ще го изтъквам: „ Вътрешна македонска революционна организация не обръща своите погледи нито на изток, нито на запад. Тя се е обрекла на освобождението на Македония и освобождението на българското племе. Точка! “, сподели още вицепремиерът.

„ Ние имаме право на свое мнение и не мога да се съглася, че някакви кресливи ултралиберали, наричайки себе си демократични или не знам си какви, ще ми лишават правото аз да приказвам. Или считат, че могат да сипят заклинанията, които са научили от майките и бащите си, дейните тържища срещу фашизма? Ние сме бодил в очите и на едните, и на другите. Защото не мълчим, тъй като имаме по-различен модел на мислене. Защото за нас националният интерес стои над всичко и не сме съгласни да се вършат взаимни отстъпки и не сме ги допускали “, приключи Каракачанов.

Изказвания пред присъстващите направиха още евродепутатът Андрей Слабаков, кметът на Сандански Атанас Стоянов, депутатът Красимир Богданов, Ричард Милсъм - общоприет секретар на партията на Европейските консерватори и реформисти. Членовете на Европейския парламент Хорхе Виялба (Испания) Чарли Ваймерс (Швеция), които приказваха за бъдещето на Европа. На събитието участваха още народните представители Мария Цветкова, Александър Сиди и Деан Станчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР