Аграрният министър Кирил Вътев заяви, че от министерството предлагат на

...
Аграрният министър Кирил Вътев заяви, че от министерството предлагат на
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Предлагаме за най-малките най-много, за средните по-малко, за най-големите съвсем малко

Аграрният министър Кирил Вътев съобщи, че от министерството оферират на селскостопанските производители тристепенна модулация – за най-малките най-вече, за междинните по-малко, за най-големите напълно малко, само че с избран таван.

" Днес следва те да потвърдят. Имат тази информация, следва да я обсъдят със структурите си и да дойдат с ясно решение дали утвърждават или не ", сподели Вътев, уточнявайки, че единствено огромните би трябвало да потвърждават загуби, дребните (стопанства до 300 ха) получават абсолютно.

По думите му предлагането да потвърждават загуба не се отнася до една счетоводна година, защото една счетоводна година обгръща 3 икономически – миналата, актуалната и идната. От тях се желае да потвърдят загуба на реколтата, която е засята в 2022 година и е добита и осъществена през 2023 година, изясни пред публицисти министърът във връзка настояванията на протестиращите тази седмица земеделци, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му във всяка първа година от програмен интервал постоянно нещата потеглят по-късно заради доста нови условия, които допускат нова административна тежест, нови нормативни условия, писане на наредби.

" Всички сте очевидци, че когато влязохме в това министерство при започване на юни предходната година, нямаше нищо за пускане на акцията, тъй че тя се забави ", акцентира Вътев. Той добави, че имат предложение да подредят по този начин заплащанията в годината, че земеделците да ги получават тогава, когато им трябват.

На въпрос по отношение на бюджета министърът уточни, че той е обезпечен, а сумата ще стане известна през днешния ден следобяд.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР