Агенцията за вътрешна сигурност на Полша (ABW) досега е задържала

...
Агенцията за вътрешна сигурност на Полша (ABW) досега е задържала
Коментари Харесай

Полша обвини руски спортист в шпионаж frognews.bg

Агенцията за вътрешна сигурност на Полша (ABW) до момента е задържала 14 души, обвинени като част от групата. Някои от тях са жители на страни на изток от Полша, само че не безусловно на Русия. 

В изказване в петък полският министър на правораздаването Збигнев Зиобро сподели, че задържаният хокеист се е състезавал в клуб от Лига 1 на страната - втората по мощ дивизия. Той не назова името на арестувания състезател, само че няколко полски медии идентифицираха обвинения като Максим С. Ако бъде приет за отговорен, го грозят до 10 години затвор.

Обвиненият хокеист към този момент не е давал обществен коментар. Руското посолство във Варшава съобщи, че " не разяснява сходни тематики ".

В петък полските управляващи обявиха, че хипотетичният съветски шпионски кръг е бил употребен от Москва за осъществяване на разследващи действия, в това число наблюдаване на железниците, както и за разпространение на агитация против Полша и военния съюз на НАТО.

Дългият десетилетия шпионски спор сред Русия и Запада се ускори, откакто Москва стартира пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година

Полша е един от най-силните съдружници на Украйна, дава военна и финансова помощ, както и подслонява милиони украински бежанци.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР