Агенцията за социално подпомагане ще отпусне еднократна помощ в размера

...
Агенцията за социално подпомагане ще отпусне еднократна помощ в размера
Коментари Харесай

Държавата ще отпусне по 375 лева на близките на починалите край Своге


Агенцията за обществено подкрепяне ще отпусне еднократна помощ в размера на 375 лева на околните на починалите и на потърпевшите при тежката злополука край Своге.
Въпросната сума е оптималната, планувана от закона, посочи общественият министър Бисер Петков в утринния блок на Нова телевизия.
Той акцентира, че пострадалите от нещастието няма да бъдат принудени да чакат по гишета, с цел да получат средствата. Служители на организацията ще ги посетят по домовете им, където ще бъдат завършени нужните документи.
Социалният министър разяснява и наболялата тематика за проблемите на хората с увреждания. Той изясни, че отпадането на зашитата им от уволняване е станало по предложение на организациите на самите хора с увреждания.
"Нормално е те да бъдат източник на работна мощ, само че би трябвало да се съобразяваме и с изказванията на работодателите, че обещано лице може да не е пригодно да прави избрана активност. Уволнението ще става единствено с авансово самостоятелно позволение от Агенцията по труда ", изясни Петков.
Той акцентира, че в случай че даден шеф не може или не желае да попълни квотата за назначения на хора с увреждания, то той е длъжен да внася така наречен компенсационна вноска във Фонда за претовареност на хората с увреждания. В неговия директорски съвет е планувано да членува и човек от национално представителните организации на работодателите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР