Агенцията за социално подпомагане е предприела всички действия според правомощията

...
Агенцията за социално подпомагане е предприела всички действия според правомощията
Коментари Харесай

Ясно е какво ще стане с детето, чиято майка почина в болницата във Враца

Агенцията за обществено подкрепяне е подхванала всички дейности съгласно пълномощията си за оказване на психическа и материална поддръжка на детето, чиято майка умря на 30 януари в болница във Враца.

След съвещания с най-близките му родственици, почнали още през вчерашния ден, отдел "Закрила на детето " към дирекция "Социално подкрепяне " (ДСП) – Враца ще предприеме мярка на протекция според Закона за протекция на детето, а точно "настаняване в семейство на близки и родственици ". Детето ще продължи да се отглежда на същия адрес в обкръжението на най-близките си родственици. Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия благодарение на лелята.

ДСП-Враца е изпратило писмо до Центъра за социална поддръжка в регионалния град за подпомагане и реализиране на спешна намеса за превъзмогване на прочувствените контузии и съхраняването на психическото здраве на детето, която стартира през днешния ден. Момченцето и фамилията му ще бъдат ориентирани за прилагане на дълготрайна обществена услуга към центъра.

Детето към този момент получава наследствена пенсия за другия си умрял родител. Семейството е съветвано за опцията да бъде подкрепено с помощи според закона, както и във връзка с реда за основаване на наставнически съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР