Агенцията за социално подпомагане (АСП) приема заявления за отпускане на

...
Агенцията за социално подпомагане (АСП) приема заявления за отпускане на
Коментари Харесай

АСП напомни: Изтича срокът за подаване на заявления за помощи за отопление

Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) приема заявки за разпределяне на целева помощ за отопление за идния зимен сезон до края на месец октомври, оповестиха от пресцентъра на организацията.

Тази помощ се отпуска за интервал от пет месеца – от 1 ноември 2023 година до 31 март 2024 година Месечният ѝ размер е 109,39 лева или общо 546,95 лева за целия интервал.

От 1 юли тази година изискванията за разпределяне на целевата помощ са доста облекчени. Подробна информация за отпущането ѝ можете да се откри на уеб страницата на АСП.

Документите се подават в съответната дирекция " Социално подкрепяне " по сегашен адрес: персонално, посредством лицензиран пощенски оператор, по електронен път с дипломиран електронен автограф или по електронен път посредством електронна административна услуга според Закона за електронното ръководство.

Към днешна дата помощта е отпусната на 296 000 лица и фамилии. Тя се изплаща в интервала от 15–число до края на месеца, идващ месеца на издаване на заповедта за отпущането ѝ. Средствата по отпуснатите през месец октомври помощи ще бъдат изплатени в интервала сред 15 и 30 ноември 2023 година

Около 327 000 души и фамилии ще получат помощи за отопление за идния зимен сезон, оповестиха при започване на юли от Министерството на труда и обществената политика (МТСП). В съпоставяне с предходната година броят им ще се усили с над 25 000.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР