Агенцията за приходите е запорирала сметката на ВиК - Дупница

...
Агенцията за приходите е запорирала сметката на ВиК - Дупница
Коментари Харесай

НАП запорира сметките на ВиК - Дупница

Агенцията за приходите е запорирала сметката на ВиК - Дупница за отговорности от към 250 000 лева, насъбрани през последните години, разясняват от общинското сдружение, чиито отговорности общо са към 1,5 млн. лв..

От управлението подхващат ограничения и дейности, с цел да усилят събираемостта за потребена вода от клиентите и да се издължат към Национална агенция за приходите, към "Напоителни системи " и към районния оператор "Кюстендилска вода ", предава

Състоянието на ВиК-Дупница е сериозно, разясняват от общинската администрация. Трябва да се подхващат ограничения, с цел да бъде избегнат банкрутът. Коментира се, че евентуално ще се прибегне до избавителен банков заем от страна на Общината от 1 млн. лв.. Проблем е и ниската събираемост на сметките на клиентите - към 20%, като има и фрапантни случаи - автомивки заплащат по 20 до 50 лв. месечно, алегорични суми, означи на съвещание на Общински съвет кметът на града инж. Методи Чимев.

Предстои цялостна замяна на водомерите по семействата и клиентите - водомер, произвеждане преди 10 години, няма да се позволява. Ако клиентът пожелае, от сдружението сменят водомера против 54 лв..

Управителят на сдружението Красимира Иванова, която зае поста преди Нова година, споделя пред медиите, че с цел да съберат пари за заплати и за настоящи разноски, и с цел да се покриват отговорностите, би трябвало да се усъвършенства събиаремостта. От 50 клиенти, физически лица от Дупница, ще се търсят дължимите суми посредством съда. На някои от клиентите питейната вода е спряна с екскаватор. Това ще се прави по отношение на клиенти длъжници и по селата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР