Aгенцията за онлайн маркетингови проучвания JTN проведе национално-представително проучване в

...
Aгенцията за онлайн маркетингови проучвания JTN проведе национално-представително проучване в
Коментари Харесай

JTN: 64% от българите подкрепят машинното гласуване


Aгенцията за онлайн маркетингови изследвания JTN организира национално-представително изследване в интервала 01-04 юли за трендовете в настройките на българите дни преди изборите и оценката им за работата на служебното държавно управление.

Ще гласоподават ли българите и трансформираха ли се настройките им по отношение на последните избори?

Декларираната интензивност (56%) е с 4% по-висока от тази, засечена от изследване на JTN малко преди предходните избори. 35% от интервюираните, които са показали, че няма да гласоподават, акцентират като причина убеждението си, че изборите няма да трансформират нищо, а 32% не поддържат нито една от партиите. 12% сигурно няма да гласоподават, а 10% евентуално няма да упражнят правото си на глас в изборния ден. 67% от запитаните споделят, че към този момент са създали своя избор за партия или коалиция, 22% се двоумят сред два разновидността, а 11% не са решили за кого ще гласоподават.

Резултатите недвусмислено демонстрират, че интервюираните поддържат машинното гласоподаване. 62% са показали, че гледат на него като на една от ограниченията, които подсигуряват честността на вота, а 61% декларират, че не считат, че то ще затрудни провеждането на изборите.

Как българите виждат смяната и по какъв начин правят оценка работата на служебното държавно управление?

Резултатите демонстрират, че 53% дават позитивна оценка на активността и ограниченията, които служебното държавно управление подхваща. Хората сред 18-34 години са по-сдържани с поддръжка от към 45%, до момента в който при по-възрастните над 55 години, тя е над 63%.

От дейностите на служебното държавно управление умерено положителна поддръжка (51%) получават ограниченията по отношение на хипотетични стопански злоупотреби и разкритията за възможни злоупотреби в здравната каса (НЗОК). Прави усещане, че интервюираните до 45-годишна възраст са по-умерени в поддръжката си за обособени начинания на служебното държавно управление, защото ги виждат като краткотрайни и все още няма изясненост по какъв начин и дали биха се траяли и след изборите от идващото държавно управление.

По отношение на ръководството на ограниченията, свързани с изключителната епидемиологична конюнктура и акцията по имунизация за битка с COVID-19, служебното държавно управление получава слаба поддръжка (39%), към 2/3 от интервюираните по-скоро считат, че служебното държавно управление не се е справило. За съпоставяне, по данни на JTN доверието в Националния Оперативен Щаб бешe трайно межди 60% и 65%.

Проучването е извършено измежду 600 мъже и дами на възраст 18-74 години, уравновесени, по отношение на национална представителна извадка по пол, възраст, местопребиваване и размер на обитаемото място и се осъществя със лични средства на организация JTN. Теренната работа е била в интервала 01-04 юли, с онлайн потребителски панел JTN Panel, по методологията CAWI (Computer Assisted Web Interviewing). Всички набрани данни са верифицираци с технологично-аналитичния способ Field Detective, лична разработка на JTN и водеща система в областта на CAWI изследванията.

ЗА JTN

От 2007 година JTN предлага на клиентите си композиция от персонализирани решения, експертни знания и непрекъснато усъвършенстващи се процедури за качество на данните, обезпечено от патентовани технологии. През 2020 година JTN разшири продуктовата си гама като част от цялостната актуализация на идентичността на компанията и отражение на непрекъснатите старания да дава най-хубавото в света на технологиите, които интензивно слушат потребителския глас и дават потребни заключения на бизнеса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР