Агенцията за национална сигурност експулсира гражданин на Русия и двама

...
Агенцията за национална сигурност експулсира гражданин на Русия и двама
Коментари Харесай

Защитавали ли са български духовници интересите на братушките

Агенцията за национална сигурност експулсира жител на Русия и двама жители на Беларус. Един от тях е предстоятелят на съветската черква в София, архимандрит Васиан, другите също са духовници.

Главният редактор на религиозния уебсайт Doxologia Infonews Йордан Георгиев счита, че един свещеник не може да заплаши националната сигурност, съобщи Нова тв.

" Архимандрит Васиан Змеев е чиновник на отдела за Външни църковни връзки на Русия и е във взаимоотношение с съветските служби. Той е част от хибридната война на РФ против света. Той има задача да настройва български архиереи, които да обслужват съветските църковни интерес. Например непризнаване на автокефалията на украинската Украйна. Това съставлява дестабилизация. Определени български архиереи одобряват решения на БПЦ, които обслужват ползите на съветската православната черква. Така БПЦ да стане детайл от съветската хибридна война ", съобщи той.

Според него самият Георгиев е имал вербален спор с Васиан Змеев, като го е приканил да спре да реализира агитация. " Имаме сведения за извършени диалози сред архиереи. Обмисля се по какъв начин да реагират пред обществото, има огромна реакция измежду духовниците у нас. Светият Синод е разграничен на групички и не може да излезе с решение по какъв начин да реагира ", уточни Георгиев.

От своя страна журналистът Валерий Тодоров уточни, че трябва в по-спокойна конюнктура би трябвало да се обяснява случилото се, а не да е шумно. " Всеки непознат жител, който прави нарушавания на закона, предстои на наказания. Въпросът е по какъв начин се показва и по какъв начин става експулсирането. Прави усещане, че щом се появи политическа рецесия, ловим съветски шпиони. Ако са следени, за какво точно в този момент се експулсират. Трябва да имаме съзнанието, че в случай че изгоним двама шпиони, може да ни върнат двама. Може да се връчи нота или предизвестие преди да се извърши експулсиране. Настоятелят на съветското придворие координира и македонската черква. В РСМ беше разгласен за личност нон грата ", акцентира той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР